Letnja praksa za mlade u Nišu: Virtuelno preduzeće “Tvoja šansa”

Festival karijere u Nišu
Festival karijere u Nišu "Tvoja šansa" 2018. Foto: Od škole do posla

Nakon uspešnog festivala karijere “Tvoja šansa” u Nišu, koji je posetilo skoro 500 mladih, mnogo njih je izrazilo želju da bi nastavili da se edukuju.

Zbog toga tzv. virtuleno preduzeće „Tvoja šansa“ raspisuje konkurs za prijem novih članova.

Otvorene pozicije u preduzeću su: menadžer ljudskih resursa, menadžer za odnose s javnošću, menadžer za uređivanje društvenih mreža, referent za traženje poslova i savetnik za poslovnu komunikaciju na engleskom jeziku.

„Preduzeće predstavlja zajednicu sa virtuelnom organizacionom strukturom u kojoj mladi ljudi imaju priliku da steknu relevantne kompetencije za svoju karijeru uz pomoć karijernih savetnika i vršnjačkog mentorstva“, kažu članovi virtuelnog preduzeća “Tvoja šansa” u Nišu.

Reč je o usluzi koja se realizuje unutar projekta “Podsticanja zapošljavanja mladih”, koji sprovode nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

„Cilj projekta je da pruži podršku svim mladima između 15 i 35 godina starosti, kako bi se bolje pozicionirali na tržištu rada i lakše i brže došli do posla“, objašnjavaju iz Kancelarije za mlade Grada Niša.

Za prijavu na konkurs neophodno je poslati CV i motivaciono pismo na mejl: radastojanovic@centarinventiva.com do 19. juna do ponoći.

U toku je i Javni poziv za obavaljanje letnje prakse u Sekretarijatu za omladinu i sport i Kancelariji za mlade Grada Niša.

Sekretarijat za omladinu i sport i Kancelarija za mlade raspisuju javni poziv za obavljanje letnje prakse za tri studenata master studija.

Studenti će raditi u skladu sa unapred definisanim programom prakse uz mentorsko vođstvo u prostorijama Sekretarijata za omladinu i sport i Kancelarije za mlade.

Naziv pozicije za obavljanje prakse:
1. Poslovi izvršenja budžeta u Sekretarijatu za omladinu i sport; 1 master ekonomije ili menadžmenta;
2. Poslovi implementacije projekta u Kancelariji za mlade; 2 studenta master studija društveno-humanističkih nauka.

Trajanje prakse je predviđeno na period od 3 meseca sa osmočasovnim radnim vremenom od 18. juna do 18. septembra 2018. godine.

Tokom trajanja prakse studenti neće imati nikakvu novčanu naknadu od strane Grada, ali će imati šansu da steku praktično znanje i veštine iz navedenih oblasti, kao i potvrdu o obavljenoj praksi u okviru projekta i preporuku.

Rok za podnošenje motivacionog pisma i CV-a (evropski format) je 14.6.2018. godine na mejl Kancelarije za mlade: kzm.nis@gmail.com (sa naznakom u polju Subject: praksa). Kandidati koji uđu u uži izbor biće pozvani na razgovor.