Lakše do Stare planine i povezivanje turističkih atrakacija

Na deonici Svrljig-Kalna u toku su radovi na asfaltiranju završnih kilometara puta ka Staroj planini; Foto: Nišavski okrug
Na deonici Svrljig-Kalna u toku su radovi na asfaltiranju završnih kilometara puta ka Staroj planini; Foto: Nišavski okrug

Do Stare planine će se ubuduće mnogo brže stizati jer su radovi na poslednjoj deonici puta pri kraju. Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski rekla je da je asfaltiranje puta prvi preduslov za ostvarivanje mnogo većeg cilja, a to je povezivanje turističkih regija jugoistočne Srbije.

“Završetak ovog puta je preduslov da napravimo integrisani turistički proizvod. To znači da svako ko se bavi turizmom u Niškoj banji, Sokobanji, Staroj planini, Nišu, jedinstveno nastupaju na tržištu”, rekla je Sotirsovski prilikom obilaska radova sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem.

Poslednja deonica puta od Kalne do Stare planine biće asfaltirana u narednih nekoliko dana. Ovim će biti znatno olakšan put svima koji žele da posete Staru planinu.

Obilazak radova deonice Stara planina - Kalna; Foto: nišavski okrug
Obilazak radova deonice Stara planina – Kalna; Foto: nišavski okrug

Ovom deonicom ujedno povezujemo sva okolna mesta i razvijamo seoski turizam”, rekao je Miletić.

Prošle godine, završena je deonica dužine 14km od Svrljiga do sela Kalna, dok će sada biti završena deonica od 6,5 km.

Sredstva za rekonstrukciju puta obezbedilo je JP Putevi Srbije.

“Ovo je značajno za celokupan region i privredu jer će se povećati broj gostiju ne samo ovde, već u celom ovom području”, rekao je direktor “Stra planina Resort” Goran Karadžić.

Global Digital Clinik