Kamp Fabrike umetnika: Veliko spremanje pre otvaranja

kamp Fabrike umetnika
Foto: Fabrika umetnika

Kamp Fabrike umetnika biće otvoren u nedelju nakon Uskrsa. Otvaranju će prethoditi akcija velikog spremanja koja je zakazana za vikend pred nama.

(re)Kreativni kamp ili Kamp Fabrike umetnika biće prostor za umetnike i kreativce u Nišu koji će predstavljati mesto za stvaranje, neformalno obrazovanje i opuštanje.

Sutra zvanično počinje njegovo uređenje čišćenjem cele obale Nišave pored Pešačkog mosta u Brzom Brodu

“Vikend pred nama rezervisali smo za uređenje celokupnog prostora kampa pored Nišave, a velika akcija simbolično se organizuje neposredno po obeležavanju Dana planete Zemlje, s obzirom da se radi o parčetu planete koje želimo da uredimo po ukusu svih ljubitelja umetnosti i prirode”, navode organizatori.

  Prostor za umetnike i kreativce u Brzom Brodu: Kreativna oaza u Nišu

„Kamp je za ovaj grad bitan zato što će umetnici, kreativci i zaljubljenici u prirodu imati opremljeno i uređeno mesto. Ovde će moći da odmaraju, stvaraju i prikazuju svoja umetnička dela, ali i da uživaju u prirodi tokom leta. Kamp se otvara uskoro i dobrodošli su svi naši sugrađani koji vole ovakva mesta“, kaže Jelena Rudić iz Fabrike umetnika.

Akcija čišćenja organizuje se u saradnji sa Savezom izviđača grada Niša, partnerima i Privrednim društvom ’Nifon Security’. “Podršku nam pružaju i JKP Mediana i JVP Srbijavode”, dodaju.