I ove sedmice uživajte u onlajn predstavama Lutkarskog pozorišta

Predstava Priča o princu jedincu
Onlajn predstave Lutkarskog pozorišta

Pozorište lutaka Niš nastavlja sa prikazivanjem onlajn predstava na YouTube kanalu. Gledaocima će biti prikazane predstave “Priča o princu jedincu” i “Zlatokosa”.

Ove sedmice na YouTube kanalu Pozorišta lutaka naći će se dve predstave.

U četvrtak, 4. juna  princ jedinac kreće u avanturu. Bio jednom jedan car i imao tri sina… Svaka druga bajka počinje upravo ovako, ali car iz ove priče ima samo jednog sina i on, da bi dokazao hrabrost i odlučnost, mora da donese u dvor alinu glavu. Kreće u potragu za njom. Stiže do Davne šume i susreće carevog rizničara koji pokušava da ga otruje, mačku, psa, dobru vilu, patuljka, dobrog diva, a potom i alu. Tvrdoglava, ali dobra, ala pomaže princu da ostvari svoje planove, pa se svi, srećni, vraćaju na dvor. U predstavi “Priča o princu jedincu” glume Mirjana Đorđević, Toma Bibić, Dejan Gocić, Stanislava Joković, Srđan Miljković, Miloš Cvetković, Davorin Dinić, Jelena Đorđević i Marija Cvetković.

Predstava “Zlatokosa” rađena je po motivima bajke braće Grim i donosi priču o devojci koja je odmalena zarobljena u visokoj kuli zle čarobnice u koju se može ući samo kroz jedan maleni prozor na samom vrhu. Jednoga dana, dok je princ jahao šumom, začuo je predivan ženski glas. Prateći ga, stigao je do kule. Kada se uz malo lukavstva popeo do prozora, ugledao je prelepu devojku duge, zlatne kose. Nakon niza komičnih i nežnih
momenata, među njima se rodila ljubav. Da li će ona pobediti i da li je želja za slobodom
toliko jaka da nadvlada i najveće prepreke saznajte u nedelju, 7. juna. Uloge upredstavi tumače Davorin Dinić, Nataša Ristić, Jelena Đorđević i Mladen Milojković.

Linkovi će biti objavljeni na Facebook strani Pozorišta lutaka.