Građanske inicijative FERKA: Da se Vučić uzdrži od učešća u izbornoj kampanji, jer na izborima on formalno nije kandidat

Foto - Fejsbuk stranica Gradjanske inicijative

Građanske inicijative započeće Kampanju za fer izbore – FERKA, povodom predstojećih lokalnih izbora, tribinom koju će održati 14. marta u Narodnom pozorištu u Nišu. Oni traže da se predsednik države Aleksandar Vučić uzdrži od učešća u izbornoj kampanji, jer, kako navode, na izborima on formalno nije kandidat.

“Njegovo učešće na lokalnim izborima kao nosioca liste, kao i učešće u funkcionerskoj kampanjii, predstavlja kršenje temeljnih principa demokratije, fer i slobodnog izbornog procesa, kao i sukob interesa i zloupotrebu državnih resursa” – stoji u saopštenju.

Na tribini će biti objavljena i peticija koju će građani moći da potpisuju.

Govornici će biti Rodoljub Šabić, advokat i bivši poverenik za informacije od javnog značaja, Maja Stojanović, izvršna direktorka Građanskih inicijativa kao i Emilija Milenković i Dimitrije Dimić, aktivisti grupe mladih “Borba”.

Kampanja FERKA, koju iniciraju Građanske inicijative, okuplja organizacije civilnog društva, lokalne aktivističke grupe, studente, mlade, pravnike i sve građane koji, kako kažu – “ne odustaju od borbe za fer izborne uslove”.

Global Digital Clinik