Grad uskoro započinje uređenje prostora nekadašnje EI Niš

Elektronska industrija Nis
Ei Niš

Nako što je država Srbija predala gradu Nišu najveći deo zemljišta na području nekadašnje Elektronske industrije iz rukovodstva Grada najavljuju da će možda već za mesec dana, početi radovi na uređenju tog prostora.

“Grad može već za mesec dana da uđe u prostor nekadašnje EI i da započne radove na njegovom oplemenjivanju kako bi isti dobio izgled industrijskog parka, a drugi korak bi bio da se urede saobraćajnice i saobraćajna signalizacija”, rekao je gradski većnik zadužen za privredu Vladislav Marjanović.

Kako bi se krenulo u uređenje prostora u krugu EI, neophodno je bilo da Vlada Srbije prebaci sve saobraćajnice u vlasništvo Gradu Nišu, što je i učinjeno, zaknjučak je sastanka koji je održan sa vlasnicima kompanija koje sada posluju na ovom prostoru sa Milenom Kovačević, v.d. pomoćnikom ministra unutrašnje i spoljne trgovine i predstavnicima Grada Niša, Regionalne privredne komore, Službe za katastar nepokretnosti i Elektrodistribucije.

Vladislav Marjanović, član radne grupe i gradski većnik zadužen za privredu koji je prisustvovao sastanku naglasio je da će se Grad Niš potruditi da u najkraćem roku pokaže prve rezultate rešavanja problema koji, mora se priznati, nije ni od juče ni lak.

Marjanović je dodao da Grad preuzima veliku obavezu i odgovornost i time pokazuje koliko je za grad važan ovaj svojevrsni industrijski park, jer će se na taj način podići njegova atraktivnost za strane investitore i konkurentnost.

U preduzećima koja posluju u okviru Elektronske industrije radi preko 5.000 radnika, a ministar trgovine Tomislav Momirović je prilikom posete Nišu i formiranja radne grupe naveo da je plan da se od te zone napravi moderan biznis hab.

Radna grupa za analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije Niš – u stečaju je formirana od strane Vlade Srbije, a u nadležnosti je Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Global Digital Clinik