GO Medijana traži rešenje za mobilijar u Ulici Majakovskog

medijana
Foto: GO Medijana

Iz GO Medijana saopštavaju da traže rešenje za dečiji mobilijar u Majakovskog, uklanjaju stare grane, kao i da će biti uzmešten u blizini postojećeg.

Iz GO Medijana navode da će dečiji mobilijar u Ulici Majakovskog biti izmešten na lokaciju u blizini postojećeg, na javnom gradskom zemljištu i da će za njega morati da se uradi atest.

“Ovo je zaključak sastanka održanog na inicijativu predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića sa upravnicima stambenih zajednica u Ulici Majakovskog u Nišu, broj 8 i 10, pomoćnicom gradonačelnice Niša Vladislavom Ivković, resornim većnikom Aleksandrom Đorđevićem i nadležnim opštinskim službama”, navode iz Medijane.

Prema rečima Kocića, rešenje treba i mora da se nađe u okviru zakonskih okvira, ali mobilijar mora najpre da bude bezbedan za decu.

“Komunalna inspekcija opštine u saradnji sa gradskim službama dobila je zadatak da utvrdi novu lokaciju za sporni mobilijar i način atestiranja“, saopštavaju iz ove opštine.

Dodaju da je još jedna građanska inicijativa  realizovana.

Građani koji su  boravili u Svetosavskom parku obavestili su Gradsku opštinu Medijana da je nekoliko velikih grana palo sa stabala i da postoji opasnost daljeg lomljenja dotrajalih delova drveća.

Foto: GO Medijana

“Posle poziva predsednika opštine Nebojše Kocića, ekipa JKP „Mediana“ odmah je izašla na teren i posekla dotrajale delove stabala. Dogovoreno je da komunalci obiđu Čairski i Park Svetog Save, gde Nišlije ovih dana najviše borave i poseku gde god primete grane sklone padu, kako bi se ovakve situacije bile izbegnute“, zajključuju iz oštine.