Fondacija Balkan Bet uručila donaciju Savezu udruženja likovnih umetnika Jugoslavije

Fondacija Balkan Bet uručila je donaciju Savezu udruženja likovnih umetnika Jugoslavije što je još jedna u nizu društveno odgovornih aktivnosti koje u susret Olimpijskim igrama u Parizu sprovodi u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije. Tom prilikom svečano je otvorena i izložba umetničkih radova „Time out“, čiji su autori likovni umetnici, članovi Saveza. U ime Balkan Bet Fondacije, ček je uručio kajakaš Anđelo Džombeta, član tima Srbija na Olimpijskim igrama u Parizu.

O samoj izložbi, nastaloj kao refleksija na temu sporta i najvažnije sportske manifestacije iz polja likovne umetnosti govorila je Vahida Ramujkić, predstavnica SULUJ-a, koja je tom prilikom istakla: “Ovo je izuzetna prilika da se na jednom mestu prikažu dela savremenih umetnika srednje i mlađe generacije koji kroz svoj rad na veoma različite načine reflektuju i zalaze u oblast sporta. Ova neobična izložba zapravo omogućava i nove uvide u poveznice koje postoje između umetnosti i sporta, u smislu profesionalnih disciplina, ali i društvenih fenomena, oblika interesovanja i refleksije prema okruženju i sebi samima”.

U ime Fondacije Balkan Bet donatorski ček je uručio kajakaš Anđelo Džombeta, član Olimpijskog tima koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu i tom prilikom izjavio:“ Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije i Fondaciji Balkan Bet na pozivu da učestvujem u ovoj sjajnoj akciji. Ova donacija nije samo finansijska podrška, već simbolizuje duboku vezu između sporta i umetnosti, između truda i inspiracije, između snova i stvaranja. Umetnost nas inspiriše, hrabri i podseća na prave ljudske vrednosti koje čine naša sportska dostignuća značajnijim i bogatijim. Sa velikim zadovoljstvom sam se priključio ovoj akciji i rado sam odvojio deo svog vremena kako bih podržao ovu važnu inicijativu. Nadam se da ćete i vi pronaći vreme i energiju da podržite ne samo mene, već i sve naše sportiste, koji će ponosno predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu. Daću sve od sebe da ostvarim svoj najbolji rezultat zajedno sa svojim kolegama i da učinim ponosnim celu našu naciju koja nas bodri i podržava svakog dana”.

„Neka ova izložba, koja posmatra sport kroz prizmu umetnosti, bude naš mali doprinos Kulturnoj olimpijadi, koja duže od jednog veka prati Olimpijske igre. Iskreno se nadam da će uspesi naših sportista na Igrama u Parizu biti inspiracija umetnicima za neka nova remek dela, a da će donacija Fondacije Balkan Bet biti pomoć umetnicima koja će ta dela stvarati“, rekla je Jelena Stančić, menadžerka korporativnih komunikacije kompanije Balkan Bet.

Kroz društveno odgovornu aktivnost koju je Fondacija Balkan Bet sprovela u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije u Novom Sadu, promovisan je jedna od vrednosti olimpijskog obrazovanja, poezija, muzika i umetnost povezane sa sportom. Događaj je upotpunio i nastup muzičkog dua Wonder strings. Izložba umetničkih radova inspirisanih sportom biće otvorena u galeriji Bomart u Novom Sadu do 24. juna.

Global Digital Clinik