FK Radnički pojačan dočekuje drugi deo sezone

Pojacanje, FK Radnicki
Foto: FK Radnički

Kako bi se nastavilo sa stvaranjem tehnički modernog i brzog tima, koji će u prolećnom delu sezone napasti jedan od domaćih trofeja i grupnu fazu Lige Evrope, FK Radnički doveo je, za sada, dva nova igrača.

Ugovor sa Radničkim potpisali su ofanzivni vezni fudbaleri Petar Petrović i Nikola Čumić. Kompletan skauting ove dvojice fudbalera uradio je sportski sektor Radničkog. Kako najavljuju iz ovog kluba, u narednom periodu očekuje se da Radnički dovede još dva do tri pojačanja.

Petar Petrović rođen je 1995. godine. Do sada je igrao u Malmeu, Varnamu, Angelhomsu i Bromapojkarni, a nastupao je i za mlađu reprezentaciju Švedske. Rodom je iz Niša, pa je to jedan od glavnih razloga zašto je izabrao da dođe u FK Radnički, navodi se u saopštenju ovog kluba.

Petrović je pre četiri godine bio na pozajmici u Radničkom iz Malmea. On je prošao kompletne preipreme sa selekcijom Srbije do 20 godina koja je postala svetski šampion na Novom Zelandu.

Nikola Čumić, rođen 1998, prepoznat je kao neko na kome će se graditi budućnost Radničkog i ko će tek pokazati sve svoje kvalitete ofanzivnog veziste. Do sada je igrao u Metalcu iz Gornjeg Milanovca i Slobodi iz Užica. Reč je o jednom od najtalentovanijih mladih fudbalera u Srbiji. Rukovodstvo Radničkog polaže nade da će postati dostojna zamena za Lazara Ranđelovića, rekli su iz ovog kluba.

Exe-Net