Filmske susrete otvara film o životu Tome Zdravkovića – “Toma”

filmski susreti
Foto: Arhiva

Ovogodišnje Filmske susrete u Nišu otvoriće film o životu Tome Zdravkovića “Toma”. Tačan repertoar još nije poznat ali je izvesno da neće biti emitovan film “Južni vetar 2 : Ubrzanje”.

Nešto više od dve nedelje je ostalo do otvaranja Filmskih susreta u Nišu. Ovogodišnje susrete otvoriće film Dragana Bjelogrlića i Željka Joksimovića koji govori o životu pevača Tome Zdravkovića – “Toma”, dok se nastavak “Južnog vetra”, koji je ponuđen organizatorima da otvori Festival, neće naći na Filmskim susretima. Osim ovog, neće biti prikazan ni novi film Srđana Dragojevića, “Nebesa”, zbog pomeranja rokova.

Da Festival otvori film “Toma” odlučila je Selekciona komisija, a član Saveta Filmskih susreta Dejan Dabić kaže da je reditelj filma “Južni vetar 2 : Ubrzanje” rekao da mu takav predlog ne odgovara ali da će razmisliti.

Dabić ističe da su hteli da imaju sve filmove u programu, i da su ponudili da na otvaranju budu prikazani kao drugi film (Južni vetar 2 : Ubrzanje) , a pošto je i “Toma” premijerni film, oni to nisu prihvatili. Dabić navodi da su u startu rekli da to ne žele da prihvate, ali da će im organizatori ponuditi ugovor ako se predomisle, što se ipak za sada nije dogodilo.

Filmski susreti biće održani od 21. do 27. avgusta na Letnjoj pozornici. S obzirom na epidemiološku sitiaciju sada se čeka i odluka lokalnog Štaba, u kolikom kapacitu će Letnja pozornica biti otvorena za publiku.