Festival austrijskog filma u Nišu

Festival austrijskog filma u Nišu u Cineplexx bioskopu. Festival se otvara 24. do 27. septembra. Moto ovogodišnjeg festivala su ,,Krajnosti” – one koje nas u svakodnevici okružuju i one koje su najmanji zajednički imenitelj 7 filmova koje ove godine predstavljamo.

U Cineplexx Niš bioskopu, 24. septembra od 19 časova, festival otvara film “Rimini” o nekada uspešnoj pop zvezdi koja juri za izbledelom slavom u snegom prekrivenom Riminiju, zarobljen između konstantnog pijanstva i koncerata za autobuse pune turista.

Narednog dana od 18 časova biće prikazan film “3:30PM”, novo delo obmanjujuće formalne složenosti i iznenađujuće emocionalne dubine plodnog pisca, reditelja, producenta i kinematografa Ludviga Vusta.

Radnja filma “Hinterland” oskarovca Štefana Ruzovickog, koji će biti prikazan u nedelju, 25. septembra od 20 časova, dešava se u Beču 1920. godine kada je Austrougarsko carstvo propalo. Piter Perg se vraća kući iz Velikog rata, posle godina zatočeništva, ali Beč u koji dolazi ne liči na mesto koje je poznavao.

U ponedeljak, 26. septembra očekuju nas dva filma, “Najkraća pesma na svetu” od 18 časova, tragikomedija, četiri isprepletene priče govore o načinima na koje se Evropa suočava sa takozvanom migrantskom krizom, kao i film “Sunce” od 20 časova koji nam donosi priču o tri tinejdžerke koje tverkuju u hidžabu i pevaju pop pesmu. Postaju poznate preko noći, posebno među kurtskim muslimanima. Film nam govori o mladim ljudima uhvaćenim između društvenih medija i samootkrivanja i priču o mladim buntovnim ženama.

Festival austrijskog filma u Cineplexx Niš bioskopu, u utorak 27. septembra od 19 časova, zatvara film “Lucifer”– Johanes, odrastao čovek dečjeg srca, živi potpuno povučeno sa svojim orlom i pobožnom majkom. Turistički razvoj preti im zatruje raj i probudi đavola.