Ekipa KBS Naisus druga na Prvenstvu Srbije

KBS Naissus
Foto: KBS Naissus

Osvojivši sedam odličja, KBS Naisus zauzeo je drugo mesto u ekipnom plasmanu na prvenstvu Srbije.

Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i seniore održano je 20. avgusta. To je prvo značajno i zvanično takmičenje nakon pauze zbog epidemije. Ekipa KBS Naisus je pored sedam odličja, osvojjila i pehar za drugo mesto u ekipnom plasmanu.

“Četiri zlatne, dve srebrne i jedna bronzana medalja, kao i pehar za drugo mesto u ekipnom plasmanu, predstavljaju veliki uspeh, imajući u vidu da deo takmičara nije učestvovao usled bojazni roditelja i/ili samih takmičara“, rekao je prvi čovek Kluba.

Državno prvenstvo se po prvi put održalo na otvorenom. Na stadionu Sportskog centra Tašmajdan, bez prisustva publike. Među bezmalo 500 takmičara iz preko 50 klubova, našla se i šestočlana ekipa KBS Naisus-a. Boje Kluba branili su:

  • Đorđe Petković – kvalifikacije,
  • Mateja Stanković – 5.mesto,
  • Uroš Mitrović – zlato i bronza,
  • Lena Veljković – 2 srebra,
  • Jelena Stevanović – 2 zlata,
  • Nebojša Anđelković – zlato.

Kao rezultat u ekipnom plasmanu smo se popeli na stepenik rezervisan za viceprvaka, što za sada predstavlja najbolji rezultat Kluba u tehničkim disciplinama na državnom prvenstvu”, rekao je sa ponosom glavni trener KBS Naisus, Nebojša Anđelković.

Već sledećeg vikenda KBS Naisus očekuje državno prvenstvo za najmlađe – pionire. “Nadamo se dobrom rezultatu te da će nas najmlađi obradovati poput svojih klupskih, starijih drugara ali ih i nadmašiti njihovo dostignuće”, kažu iz Kluba.

 

Dostava hrane u Nišu