Dveri: Poziv Nišlijama da konačno svane 6. oktobar

dveri

Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri doneo je u nedelju 4.oktobra u Užicu odluku da će izaći na sve nivoe predstojećih izbora najavljene za april 2022.godine, a da će njihov predsednički kandidat biti predsednik ove političke organizacije Boško Obradović.

Iz Gradske organizacije Dveri u Nišu, saopštavaju da vremena više nema, jer je istekao rok od šest meseci za primenu dogovorenog na oba koloseka dijaloga o poboljšanju izbornih uslova, i sa predstavnicima vlasti i sa predstavnicima Evropskog parlamenta.

“Danas je 5.oktobar i građani Srbije kao i građani Niša duže od dve decenije čekaju slobodu, jednakost i pravdu koja ime je obećana sa petooktobarskim promenama. Umesto toga, i građani Srbije i građani Niša se još uvek nalaze u čudovišnoj, dvadeset i jednu godinu dugoj noći između 5. i 6.oktobra”, navode iz Dveri.

Ocenjuju da Gradom i državom još uvek vlada isto “post-komunističko bratstvo” koje je i državu i Niš uvelo u tragična iskustva devedesetih, potom bilo zamenjeno najpre “pseudo-demokratama a sada aktuelnim pseudo-patriotama”.

“A, zapravo ljudima okrenutim svojoj koristi umesto interesu države i naroda, koji su zarad opstanka na vlasti, a u saradnji sa zapadnim centrima moći stvorili od Miloševićevih koalicionih partnera najmonstruozniju partijsku hobotnicu sastavljenu od kvazi-patriota koji su se očas presvukli u Evropejce i liberale, da bahatošću, diletantizmom, kriminalom, korupcijom i ličnim bogaćenjem nadmaše sve do sada poznate sisteme za urušavanje države, javnog interesa i institucija”, ocenjuju iz Dveri.

Smatraju da je Niš postao grad destabilizovanog identiteta i izgubljenog značaja, socijalna bomba u kojoj su ekonomski najstabilnija socijalna grupa penzioneri, dok omladina i najobrazovaniji deo građana iz Niša beže glavom bez obzira.

“Poput Srbije, Niš je Grad razočaranih ljudi bez nade, Grad koji je izgubio elitu, u kome intelektualci i predstavnici akademskog sveta i struke ćute i „samo gledaju svoj posao“. Gradska vlast na čelu sa gradonačelnicom Sotirovski nalazi se, u do sada najotvorenijem ratu sa interesima građana Niša, zarad sopstvenih, porodičnih i interesa dela niškog SNS-a koji saučestvuje u lokalnoj vlasti”, saopštavaju iz Dveri.

Podsećaju da nikad nisu bili na vlasti, i dodaju da izlaze na izbore aprila 2022.godine.

“Pozivamo građane Niša da nam pomognu u borbi da ti izbori pokažu njihovu pravu volju. Da u Nišu konačno svane i 6.oktobar”, zaključuju iz GO Dveri u Nišu.