Dveri Niš: “Oko sokolovo” je “harač” za vožnju najgorim ulicama Balkana

oko sokolovo
Foto: PrintScreen, Youtube

Dveri Niš traže odgovore na dva pitanja. Kada je poslednji put vršena kontrola izvršenih radova popravke niških saobraćajnica i gde odlazi novac od naplaćenih kazni i u koje svrhe se koristi?

“Sistem za nadzor “Oko sokolovo” u Nišu i kazne koje se naplaćuju Nišlijama postali su pravi “harač”, specijalni ekstraporez za vožnju razvaljenim niškim ulicama. Građani dobijaju i više prijava i kazni od ovog sistema za nadzor u toku jednog dana, a sa svim poskupljenjima i troškovima koja su ih u septembru dočekala, izdvajanje novca iz tankog kućnog budžeta za ovaj “harač” dovodi do očaja i besa mnoge Nišlije. Dok su građani na mukama, gradonačelnica i lokalna vlast su više nego zadovoljni. Budžet se puni kaznama. Uspeh lokalne vlasti meri se samo mukom građana”– kako u saopštenju navode Dveri.

Oni takođe naglašavaju da građanima se pišu kazne, dok su gradski putevi i ulice u izuzetno lošem stanju. Takođe pozivaju i gradonačelnicu da se prođe gradom.

“Dok Oko sokolovo dere kožu sa leđa Nišlijama niške ulice nikada gore nisu bile. Raskopavaju se trotoari, radovi se odugovlače, materijal, zemlja i pesak se ne odvoze a rupe se na asfaltu, tankom kao papir, otvaraju brzo posle popravki. Niš je grad čuda. Pozivamo gradonačelnicu da se provoza ulicama našeg grada, ali ne u džipu svoga supruga, već kao i svi mi običnim automobilom, sa istrošenim gumama, a posebno ulicom Vojvode Putnika i oseti čari, džombe i prašinu kao na reliju Pariz-Dakar”– piše u saopštenju Dveri Niš.