Dveri Niš: Nišu je potreban Centar za palijativnu negu

Tamara Kerković, narodna poslanica; Foto: Dveri
Foto: Dveri / Tamara Milenković Kerković

“Bolnicu u Knez Selu što pre osposobiti za rad iz već odobrenog međunarodnog zajma za zdravstvo, Nišu je neophodan Centar za palijativnu negu”, navodi se u saopštenju niškog odbora Dveri, koji potpisuje poslanica Tamara Milenković Kerković.

Milenković Kerković ističe da Klinički centar u Nišu nema odeljenje za palijativnu negu i da veliki broj Nišlija muči veliku muku i ima ogromne troškove za negu i lečenje starih i bolesnih srodnika.

Pored toga, kako navodi, i bolesnici koji se oporavljaju nakon teških saobraćajnih nesreća ili teških operacija u Nišu su prepušteni sami sebi i svojim porodicama.

“Umesto da se Sanatorijum u Knez Selu proda, kako je u vreme pandemije najavio prethodni ministar Lončar, i umesto namere da postane privatno vlasništvo nekih drugih ministara, kako se od upućenih može čuti, od Ministarstva zdravlja i od niške lokalne vlasti tražim da se deo sredstava iz zajma od 200 mil.evra usmeri za obnovu Sanatorijuma u Knez Selu i da u njemu bude smešten, sada nepostojeći niški Centar za palijativnu negu.” -zaključuje poslanica Dveri