Divljana se konačno vraća deci. Mesto puno dečijih uspomena biće kompletno sređeno

Foto: Grad Niš

Odmaralište „Divljana“ će nakon obnove biti ponovo vraćeno deci. Namera Grada je da se objekti u kojima su donedavno boravila izbegla lica, obnove i ovo odmaralište ponovo vrati školama za organizovanje škole u prirodi.

Apliciraćemo sa jednom od bugarskih opština kroz prekograničnu saradnju i za dobijanje sredstava do 500 hiljada evra, ali će i sam Grad odvojiti nešto od svojih sredstava iz gradskog budžeta, kako bi odmaralištu vratili nekadašnju ulogu.”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja je sa saradnicima obišla odmaralište.

Dodala je da će Grad, pošto Divljana bude renovirana i osposobljena za dolazak mališana, pomoći subvencijama roditelje i škole da se nastava u prirodi održava u ovom prostoru a što bi porodice učenika manje koštalo.

Opremićemo i sportske terene koji se nalaze u neposrednoj blizini odmarališta „Divljana“ koje je okruženo predivnom prirodom, tu je manastir kao i Divljansko jezero, istakla je gradonačelnica Sotirovski naglasivši da će na taj način turistički da oživi ceo ovaj kraj.

Podsećamo, Skupštinskom odlukom Grada Niša Dečije odmaralište „Divljana“ objedinjeno je sa Dečijim kulturnim centrom u jednu ustanovu.