Dani planinara: Niški “Mosor” državni prvak u orjentaciji i praćenju

mosor
Foto: Jugpress

Održana je manifestacija Dani planinara u Ovčar Banji koja je ugostila veliki broj planinara iz cele Srbije. Planinari su se takmičili u nekoliko disciplina, a članovi PSK “Mosor” vratili su se u Niš sa odličnim rezultatima. Na takmičenju u planinarskoj orjentaciji Nišlije su odnele pobedu u muškoj konkurenciji seniora, a ženska konkurencija zauzela je 3. mesto.

Nišlije su u disciplini pešačenja takođe ekipno zauzeli prvo mesto, dok je u pojedinačnim disciplinama prvak Srbije Nenad Živković. Ljiljana Krasić odnela je pobedu u veteranskoj konkurenciji, a Nela Lazarević bila je druga.

Ekipa “Mosor” učestvovala je u svim disciplinama i ostvarila odlične rezultate u svakoj od njih.

„Ozbiljno smo se spremili. Naši takmičari su u muškoj i ženskoj konkurenciji u trekingu prvaci Srbije. U pojedinačnoj konkurenciji prvak Srbije je Nenad Živković, Ljiljana Krasić u veteranskoj konkurenciji, a imamo i drugo mesto. U seniorskoj konkurenciji imamo treće mesto. Muškarci su u orjentaciji prvi, a žene treće. Svi koji su otišli na takmičenje u nekoj kategoriji su osvojili medalje, pa smo kao klub izuzetno zadovoljni. Sva ova takmičenja imaju  i svoje lige, a „Mosor“ vodi u njima tako da očekujemo da na kraju godine budemo pobednici u svim tim ligama. Očekuje  nas Državno prvenstvo u skajraningu koje se održava kod nas, a PSK „Mosor“ biće domaćin“, kaže Vladislav Cenić, a prenosi Jugpress.