Dan ustanka obeležen u Jelašnici

Polaganje venaca; Foto: GO Niška Banja
Polaganje venaca; Foto: GO Niška Banja

Polaganjem venaca na spomenike palim junacima od 1912. do 1919. godine, palom borcu Aleksandru Saviću i palim borcima u Narodno oslobodilačkom ratu od 1941. do 1945. godine, u Jelašnici pored Niške Banje obeležen je 7. Juli, Dan ustanka u Srbiji.

Obeležavanju su prisustvovali, pored velikog broja meštana, rukovodstvo Gradske opštine Niška Banja i predstavnici udruženja boraca.

“Obeležavanjem ovog događaja iz istorije srpskog naroda mi istovremeno ispunjavamo obavezu prema mnogobrojnim žrtvama i borcima, koji su svoje živote položili na braniku svoje domovine u borbi za slobodu i ljudsko dostojanstvo”, rekao je predsednik Skupštine Gradske opštine Niška Banja , Zoran Jovanović.

Opština Niška Banja će negovati istoriju, poštovati čuvare istorije i ljude koji su najzaslužniji za slobodu naše zemlje i slobodu naših naroda, dodao je Jovanović.  

„Vama veliko hvala, jer smo ponosni na ono što smo nasledili. Zato imamo veliku obavezu da našoj deci u nasleđe ostavimo iste vrednosti“,  poručio je na kraju predsednik Skupštine, Zoran Jovanović.

Dostava hrane u Nišu