Brže do posla: Besplatna obuka za mlade sa Panteleja

Na sednici Skupštine Gradske opštine Pantelej usvojen je Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2018.godinu i Akcioni plan za unapređenje položaja Roma.

U skladu sa usvojenim planom iz opštinskog budžeta opredeljeno je 1.400.000 dinara za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja nezaposlenih lica sa područja Panteleja.

Cilj je da se pomogne mladim ljudima da dođu do posla, uz adekvatnu obuku za čije će sprovođenje biti zadužena Nacionalna služba za zapošljavanje.

Troškove obučavanja snosiće Opština Pantelej.

Suština Lokalnog akcionog plana zapošljavanja jeste da se omogući poslodavcima besplatno obučavanje kadra koji im je potreban za proizvodnju.

Zainteresovani učesnici će dobiti simboličnu nadoknadu za obučavanje u iznosu od oko 10.000 dinara mesečno, navodi predsednik GO Pantelej, Bratimir Vasiljević.

Sednica Skupštine opštine Pantelej

 Malča i Knez selo postaju prigradska naselja

Prema važećim procedurama o pribavljanju prethodnog mišljenja, odbornici opštinske Skupštine dali su pozitivno mišljenje o Planu generalne regulacije područja GO Pantelej-Severoistok, IV faza koji zahvata područje seoskih naselja Malča i Knez selo sa tendencijom da kroz sprovođenje plana postanu prigradska naselja.

Odbornici su se takođe, pozitivno izjasnili o godišnjim Planovima poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Niš.

Global Digital Clinik