Automatizovano primanje poziva i prosleđivanje ekipa na teren preko pozivnog centra Medijane

GO Medijana
GO Medijana

Da bi što pre došli do građana koji preko pozivnog centra Gradske opštine Medijana traže pomoć u nabavci namirnica i lekova, najveća niška opština u potpunosti je automatizovala primanje poziva i prosleđivanje ekipa na teren.

Statistički gledano, od 16. marta kada je pozivni centar počeo da radi do pre neki dan kada je program uveden, efikasnost pružanja pomoći građanima podignuta je za više od 50 odsto. U prvim danima rada centra stizalo se na adrese oko stotinu domaćinstava, taj broj se sada kreće i do 180 obiđenih tokom dana.

Program je stigao od firme Future Forward DOO Niš , odnosno niškog Klastera naprednih tehnologija i ustupljen na korišćenje Gradskoj opštini Medijana potpuno besplatno, uz kompletnu podršku stručnjaka u njegovom uvođenju.

Sve je više i firmi koje se javljaju i žele da pomognu donacijama najvećoj niškoj opštini, brojnim volonterima i građanima tokom rada u vanrednom stanju. Tako je danas firma Kiki-kore iz Niša, dostavila opštini Medijana po pet paketa kiflica i štapića. Pecivo je deljeno domaćinstvima koja su danas bila na spisku za nabavku namirnica i ostalih potrepština.

Pomoc GO Medijana

Od sredstava koja se solidarno prikupljaju od plata zaposlenih u Gradskoj opštini Medijana kupuju se namirnice, hemija i ostale kućne potrepštine i dostavljaju na adrese izuzetno socijalno ugroženih porodica. Ukupno je tako do sada podeljeno preko 200 paketa.

Podsećamo da volonteri Gradske opštine Medijana na terenu nose prepoznatljive, žute, fluorescentne prsluke, sa oznakom “Volonter GO Medijana”. Osim dostave, volonteri centralne niške opštine uz ovlašćenje, podizali su ovih dana najstarijim sugrađanima i penzije.

Raspodelu paketa za socijalno ugrožene građane sa područja najveće niške opštine a koji su se javljali pozivnom centru Medijane, ovih dana radi gradska organizacija Crvenog krsta u Nišu takođe uz podršku volontera Gradske opštine Medijana.

Danas je na na terenu bilo 40 ekipa, radila su 72 volontera, uključujući i lekare, opsluženo je 98 porodica, pozivnom centru stigla su 383 poziva. U saradnji sa upravnicima stambenih zajednica obiđeno je 40 domaćinstava, u saradnji sa mladim, odgovornim ljudima u zgradama za koje su zaduženi. Deset terena koje oni nisu mogli da realizuju, preuzela je volonterska služba GO Medijana.

Ukupan broj volontera koji trenutno radi u centru je 250.
Pozivni centar za pomoć građanima radnim danom radi od 8 do 16 sati, vikendom od 8 do 13 sati.