Anđelija Anđelić: Šta je sve potrebno za otvaranje firme?

Šta je sve potrebno za otvaranje firme?

Otvaranje firme je san svakog preduzetnika. Ukoliko ste marljivo radili i usput gradili kontakte, sledeći logičan korak jeste da se osamostalite. Međutim, jednom kada se upustite u preduzetničke vode, shvatićete da FT1P i šetanje od institucije do institucije i nije baš ono što ste zamišljali kad ste poželili da otvorite svoju firmu.

Šta vam je sve od dokumenata potrebno za otvaranje firme i kakav je postupak ukratko ćemo predočiti u ovom vodiču. Imajte na umu da je on informativnog karaktera i da je za sve pojedinosti potrebno konsultovati se sa pravnikom, knjigovođom ili drugim stručnim licem.

Prvi korak za otvaranje firme: odaberite način organizovanja rada

Otvaranje firme počinje onog trenutka kad poželite da se registrujete u Agenciji za privredne registre. Međutim, to nije dovoljno. Potrebno je da odgovorite na pitanje – kako? Da li kao D.O.O. ili kao preduzetnik? Ovo su najčešći i najzastupljeniji oblici organizovanja rada kod nas, ali postoje i opcije ortačkog, komanditnog i akcionarskog društva. Ukoliko niste sigurni šta je za vas najbolja opcija, u odabiru vam može pomoći neka knjigovodstvena agencija.

Odaberite šifru delatnosti

Kada ste odlučili kako želite da se registrujete, vreme je da na papir stavite i čime će se vaša firma pretežno baviti, tj. da odaberete šifru delatnosti. Na sajtu APR-a možete pronaći spisak šifri delatnosti i izabrati onu koja je odgovarajuća. Možete izabrati jednu kojom će vaša buduća firma biti uskospecijalizovana ili celu oblast (prva dva broja u uredbi o klasifikaciji delatnosti) i onda se možete baviti svim navedenim delatnostima opisanim u šiframa (poslednja dva broja).

Ime firme i sedište firme

Osim što je potrebno da odaberete šifru delatnosti i način registracije, na zahtevu za registraciju treba da upišete i naziv vaše buduće firme. Imajte na umu to da poslovno ime, koje je propisano zakonom, ne sme biti isto za dva privredna subjekta. Dakle, neophodno je da proverite najpre da li je to ime slobodno i, ako jeste, da ga rezervišete.

Kada je u pitanju sedište firme, ono može biti isto kao i grad u kome vi imate prebivalište, ali i ne mora. Ukoliko iz nekog razloga imate potrebu da firmu registrujete u drugom gradu, poželjno je da vam knjigovođa bude odatle. Jednostavno ukucajte u svoj pretraživač „knjigovodstvene usluge beograd“, ako želite da sedište vaše firme bude tamo i pronađite knjigovođu. Njega možete ovlastiti da završava sve poslove umesto vas i time ćete uštedeti vreme.

Još jedna opcija koja vam je odskora na raspolaganju jeste i virtuelna kancelarija. Umesto najma prostora, možete jednostavno „iznajmiti“ adresu na kojoj ćete se samo registrovati, dok ćete delatnost obavljati odakle želite. Ovo je naročito pogodno za zanimanja koja se obavljaju putem interneta, te se mogu vršiti bilo gde u svetu.

Registracija u APR-u

Nakon što ste odabrali kako ćete se registrovati i koja će biti vaša primarna delatnost, potrebno je da izvršite registraciju u APR-u. U zavisnosti od načina registracije, biće vam potrebna različita dokumentacija. O tome se možete informisati na njihovom sajtu. Na primer, za registraciju društva sa ograničenom odgovornošću vam je neophodan i osnivački akt, dok preduzetnicima on nije potreban. I za ovaj korak je najbolje da se konsultujete sa knjigovođom ili drugim stručnim licem, jer će i novčana naknada za registraciju zavisiti od načina registracije.

Takođe postoji mogućnost da zahtev za registraciju podnesete i putem interneta. Da biste ovo mogli da uradite, neophodno je da imate elektronski potpis, čitač za ličnu kartu i platnu karticu. Takođe postoji mogućnost da ovlastite treće lice da ono umesto vas podnese zahtev za registraciju.

Prijava u banci i Poreskoj upravi

Da biste započeli poslovanje, neophodan vam je račun u banci. Njega možete otvoriti nakon prijema rešenja iz APR-a kojim vam je dodeljen jedinstveni matični broj firme. Dokumentacija koja vam je za to neophodna zavisiće od načina registracije, a može varirati i od banke do banke. Najbolje će biti da se oko ovoga konsultujete sa svojim izabranim knjigovođom.

Na kraju, potrebno je i da se prijavite u PU (Poreska uprava), kao i da odaberete model oporezivanja ukoliko ste preduzetnik. Postoje dva modela, paušalno oporezivanje i vođenje poslovnih knjiga, tzv. preduzetnik paušalac i preduzetnik knjigaš. Zakonski rok za predaju poreske prijave je 15 dana od datuma osnivanja, tj. datuma donošenja Rešenja o registraciji iz APR-a.

Ne dajte da vas silna količina papira i dokumenata za otvaranje firme obeshrabri. Iako izgleda da ih ima previše, sve ovo se završava u nekoliko dana, s obzirom na to da je neke od ovih koraka moguće odraditi i putem interneta, bez odlazaka u institucije i bez kilometarskih redova. Uostalom, niko nije rekao da je put do samostalnosti lak. Ali je svakako vredan truda.