Ambasador Švajcarske sutra u Job Info Centru u Nišu. Povezivanje mladih ljudi sa poslodavcima

Ambasador Švajcarske u Srbiji NJ. E. Urs Šmid posetiće Job Info Centar u Nišu, u sredu, 8. novembra u 15.30 časova, gde će biti predstavljeni rezultati rada ovog centra. Zadatak JIC i savetnika je da mlade povežu sa poslodavcima, pomognu im u pisanju CV-ja, kao i da ih kroz profesionalne testove usmere ka potencijalnim poslovima, u skladu sa njihovim interesovanjima i sposobnostima.

JIC je i podrška kompanijama u selekciji novih i adekvatnih zaposlenih.

Podsećamo, u Nišu je 2022. godine u TPC Kalča, otvoren Job Info Centar u okviru kog obučeni karijerni savetnici pomažu mladima koji traže zaposlenje da lakše dođu do željenog posla ili profesionalne obuke.

Job Info Centar otvoren je u okviru programa Znanjem do posla, koji zajedno i veoma uspešno, sprovode vlade Švajcarske i Srbije, već osam godina.

Osmogodišnji partnerski projekat vlada Švajcarske i Republike Srbije „Znanjem do posla“ osmišljen je sa ciljem da se stvore uslovi za unapređenje zapošljavanja mladih, kroz razvoj sistema karijernog vođenja i savetovanja (KViS) i kratkih obuka na radnom mestu kod poznatog poslodavca.

Projekat E2E sa jedne strane omogućava mladima da učenjem kroz rad steknu veštine koje se traže na tržištu rada koje će im pomoći da brže i lakše dođu do željenog posla, a kompanijama pomaže da pronađu nove i adekvatne kadrove.

Lokalni partneri na projektu pružaju usluge KViS mladima koji su u sistemu obrazovanja i nezaposlenima kroz primenu inovativnih alata od strane obučenih karijernih praktičara, kako bi ih podržali u odgovornom planiranju i upravljanju karijerom.