AIBA odlučila: Zlatna rukavica u Nišu test za najbolje sudije sveta

A. Vučićević u ringu

Međunarodna bokserska asocijacija (AIBA) izabrala je Zlatnu rukavicu u Nišu za događaj koji će služiti i za sticanje najvišeg sudijskog zvanja “AIBA 3 zvezde”.

Tokom nedelje u Niš stižu instruktori iz Velsa koji će sa sudijskim timom Zlatne rukavice održati seriju predavanja. Mečevi značajnog međunarodnom turnira će biti u funkciji praktićnog dela ispita.

Zlatna rukavica će okupiti 25 sudija iz Češke, Alžira, Azerbejdžana, Bugarske, Hrvatske, Kanade, BIH, Estonije, Finske, Gvatemale, Irske, Iraka, Kazahstana, Saudijske Arabije, Rumunije, Amerike, Šri Lanke i Srbije. Srbiju će predstavljati naš najbolji sudija Aleksandar Vučićević, a supervizor turnira je Sergej Berdnik iz Rusije.

„Odluka AIBA je značajna podrška da kvalitet turnira bude na najvišem mogućem nivou i predstavlja dodatnu pomoć uspešnoj organizaciji Zlatne rukavice“, navode u Bokserskom savezu Srbije.

Podsećamo da će se 61. Zlatna rukavica ove godine održati u niškoj hali Čair. Kvalifikacije počinju tri dana ranije, a finalni deo ili meč šampiona je zakazan za 1. decembar 2018. od 19 sati i biće u direktnom prenosu televizije „ARENA SPORT“. Događaj je podržan od strane Grada Niša i ulaz je besplatan.