63. rodjendan Pozorišta lutaka u Nišu

Pozorište lutaka

U Pozorištu lutaka je danas održana svečanost povodom Dana pozorišta i 63 godine profesionalnog stvaralaštva.

Prvi deo svečanosti bio je posvećen kolegama koju su nedavno otišli u penziju: Gordani Stamenković, Dušanki Đorđević i Miladinu Milanoviću. Poželeli smo im da budu zdravi, veseli i bezbrižni, da uživaju u svakom novom danu koji je pred njima, da sećanju na godine provedene u pozorištu dodaju nova zadovolјstva i prijatelјstva.

Potom su uručene tradicionalne godišnje nagrade za radni doprinos zaposlenima iz sektora tehnike i opšteg sektora: dizajneru pozorišnih i filmskih lutaka Dragani Đurić i sekretaru Danici Miladinović.

O nagradi za umetničko dostignuće odlučivala je komisija u sastavu: Jasminka Hodžić, glumica, Milјana Nikolić, novinar i Borivoje Mladenović, profesor i kompozitor.

Nagrada za najbolјe glumačko dostignuće u tekućoj sezoni ravnopravno je dodelјana glumcima Tomi Bibiću i Dejanu Gociću za uloge Sema i Džima u komadu „Kornjača i zec“ u režiji Davida Alića.

Celom kolektivu Pozorišta lutaka čestitamo 63. rođendan, pre svega sa želјom za dobro zdravlјe svih zaposlenih, a potom i želјom da epidemiološka situacija u predstojećoj sezoni omogući više premijernih predstava, a time i niz divnih glumačko-animatorskih kreacija na radost najmlađe publike.