50 najboljih studenata iz Niša 7 dana na Kopaoniku

50 najboljih studenata iz Niša 7 dana na Kopaoniku
50 najboljih studenata iz Niša 7 dana na Kopaoniku

U Gradskoj kući danas su gradonačelnik Niša Darko Bulatović i većnik Branislav Kačar primili predstavnike Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Niša i predstavnika univerzitetskog sportskog saveza sa kojima će grad realizovati projekat nagrađivanja 50 najboljih studenata niškog univerziteta.

Kako je najavljeno Grad Niš i Univerzitet će zajedničkim snagama podržati ideju da 50 najboljih studenata iz Niša boravi 7 dana na Kopaoniku, gde će pod vođstvom iskusnih instruktora savladati veštinu alpskog skijanja.

Niš će biti prvi grad sa juga Srbije koji će realizovati ovaj projekat, a ukupno će za ovu namenu biti izdvojeno 2,6 miliona dinara.

Svaki od 11 niških fakulteta će napraviti ranglistu najboljih studenata, koji će shodno utvrđenom ukupnom broju dobiti srazmerno broj mesta u ovoj akciji.

Celokupnu organizaciju na sebe će preuzeti Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Niša, što podrazumeva i sve van pansionske aktivnosti, iznajmljivanje skija, nabavku ski pasova i sportske aktivnosti na snegu.

Ideja za ovaj projekat potekla je od profesora ovog fakulteta, a nekada vrsnog rukometaša Ljube Pavlovića, a zajednički su je podržali Grad Niš i Univerzitet u Nišu.

tiffany production