Za sedmočlanu porodicu Jovanović iz Vrtišta, stiže pomoć i od ministarke Darije Kisić Tepavčević

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić Tepavčević, sa predsednikom GO Medijana Nebojšom Kocićem, u utorak 14.novembra posetiće sedmočlanu porodicu Jovanović u Vrtištu, koja je nedavno dobila blizance Taru i Ignjata. Kako je najavljeno, ministarka Kisić Tepavčević i predsednik Kocić, uručiće porodici i prigodne poklone.

Ovo je prva porodica, kojoj je opština Medijana dodelila pomoć za 5. dete u porodici, od početka 2023. godine, kada je i doneta odluka o ovoj vrsti finansijske podrške višečlanim porodicama.

Porodica Jovanović, od Gradske opštine Medijana, dobila je jednokratnu finansijsku pomoć, za 4. i 5. dete u porodici, u iznosu od 150 hiljada i 200 hiljada dinara.

Sanja je policijska službenica i radi u Žandarmeriji, kao i njen suprug i dobitnica je najvišeg priznanja GO Medijana – Dukata, koje joj je uručeno u okviru obeležavanja slave GO Medijana, Sveta Petke, 27. oktobra ove godine.

GO Medijana je peta opština u Srbiji po izdvajanjima za pronatalitetnu politiku.

Podsetimo, Komisija „Sveta Petka“ ove opštine odobrava sredstva za VTO i do skoro je bila jedina opština u Srbiji, koja ima fond za ove namene.

Iz ovog fonda, stipendiraju se najbolji studenti sa područja opštine (12 meseci) i dodeljuju učeničke nagrade srednjoškolcima i osnovcima.

Za svako treće dete u porodici, opština Medijana isplaćuje 120 000 dinara (12 meseci po 10 000), za svako prvo dete u nedelji, 10 hiljada.