Za Nikolinu: Niški mali humanitarci prikupili više od 30.000 dinara

Humanitarna akcija
Humanitarna akcija "Švrća"

“Za Nikolinin život“ naziv je humanitarne akcije koju su organizovali mališani i vaspitači iz niškog vrtića “Švrća”.

U toku akcije, za lečenje trogodišnje Nišlijke Nikoline Ranđelović prikupljeno je 31.780 dinara.

Akcija je organizovana uz saglasnost Saveta roditelja vrtića, a u saradnji sa roditeljima, Udruženjem penzionera i zaposlenima u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici.

Mali humanitarci i vredne pčelice su zajedno sa roditeljima, bakama, dekama i vaspitačima organizovali prodaju slatkiša, ručnih radova i dečjih umetničkih dela.

Švrćini kolači i igračke

„Švrćin kolač“, „Štand igračaka“, „Vredne ruke moje bake“ i „Umetnička galerija“ su nazivi štandova postavljenih u dvorištu vrtića na kojima su deca i zaposleni u vrtiću organizovali prodaju  domaćih rukotvorina.

Tokom akcije „Za Nikolinin život“ prodato je 90 kutija kolača, kape, šeširi od vunice, igračke i radovi mališana vrtića “Švrća”.

Vrtić “Švrća”

Vaspitači vrtića “Švrća” pripremaju i pozorišnu predstavu za decu u osnovnim školama u selima Gornja Toponica, Mezgraja, Donja Trnava, Supovac i Gornja Trnava.

„I ovde se ne staje, humanitarnih akcija će biti još mnogo, sve dok bude potrebe, jer je misija ustanove Pčelica razvijati kod naših najmlađih sugrađana prave životne vrednosti“, kažu u „Pčelici“.

Podsećamo da Nikolini možete pomoći putem fondacije „Budi human“ upisom 431 i slanjem SMS-a na 3030, zatim uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski: 160-492871-34

Devizni: 00-540-0002490.5

IBAN broj: RS35160005400002490572

 

Global Digital Clinik