Velika prolećna akcija sređivanja Niša

Kabasti otpad

Počela je tradicionalna velika prolećna akcija sređivanja grada.

To je dobra prilika da se do kraja aprila građani oslobode kabastog i drugog otpada iz podruma, dvorišta, sa tavana, a akcija bi trebalo da doprinese i sprečavanju nastanka divljih deponija. 

“Pozivaju se građani da prijave odvoz kabastog otpada na telefon kontakt centra 018 250 125 ili pozivom na broj 0800 018 002. Otpad će se sakupljati svakog radnog dana od 7 do 19 sati”, kažu u JKP “Mediana”.

Raspored:

Ponedeljak – GO Medijana

Utorak – GO Pantelej

Sreda – GO Palilula

Četvrtak – GO Niška Banja

Petak – GO Crveni krst

Zelena (re)akcija; Foto: JKP Mediana
Zelena (re)akcija; Foto: JKP Mediana

ZELENA (RE)AKCIJA

Inače, JKP “Mediana” Niš je protekle nedelje učestvovala u akciji “Zelena (re)akcija” kojom su posađene mladice Pančićeve omorike u Tvrđavi.

Naime, akciju je sprovela OI “Lola” u saradnji sa učenicima treće godine smera tehničar pejzažne arhitekture GTŠ “Neimar” i grupom studenata druge godine departmana Komuniciranje i odnosi sa javnošću na Filozofskom fakultetu.

Zelena (re)akcija; Foto: JKP Mediana
Zelena (re)akcija; Foto: JKP Mediana

“Želimo da bar malo ulepšamo grad u kome živimo i koji volimo, kao i da podstaknemo sugrađane da brinu o životnoj sredini i češće sprovode ovakve akcije u budućnosti”, reči su mladih ljudi koje spajaju entuzijazam i želja da učine nešto lepo za svoj grad.

Global Digital Clinik