Velika premijera Šekspirovog komada „Kako vam drago“

Na kafi sa Nikitom Milivojevićem
Na kafi sa Nikitom Milivojevićem

Pred veliku premijeru Šekspirovog komada „Kako vam drago“ koji će otvoriti ovogodišnji Nišville Jazz festival, imamo veliko zadovoljstvo da vas u četvrtak, 25. jula od 18h, pozovemo na zajednički  razgovor ispred Jazz muzeja u Tvrđavi, uz kafu sa poznatim pozorišnim rediteljem Nikitom Milivojevićem.

Nikita Milivojević će ovom prilikom govoriti o svom radu i važnim rezultatima u dugogodišnjoj bogatoj karijeri, internacionalnom Šekspir festivalu čiji je osnivač, a koji je dobio i priznanje Evropske asocijacije festivala, kao i o mnogobrojnim temama koje su od velikog značaja za kulturu u našoj zemlji.

Milivojević ima izuzetno domaće i internacionalno iskustvo. Režirao je u velikom broju evropskih zemalja, od Grčke, Severne Makedonije, Slovenije, Turske, Nemačke, Italije, pa sve do Engleske i Šekspirovog „Glob teatra“ u Londonu.

U iščekivanju pozorišne premijere „Kafu sa Nikitom Milivojevićem“ za sve zainteresovane sugrađane i sugrađanke organizuje EU info kutak u Nišu u saradnji sa Nišvilom. Dođite u Jazz muzej u Tvrđavi, da pričamo o Šekspiru, pozorištu, savremenom u klasicima.

Zvaničnom premijerom predstave “Kako vam drago” po tekstu Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića, 2. avgusta biće otvoren ovogodišnji Nišville.

Predstava je koprodukcija Nišvila i Narodnih pozorišta iz Niša i Kruševca. Festival Nišville održava se od 2. do 11. avgusta.

Delegacija Evropske unije i EU info kutak u Nišu i ove godine podržavaju Nišville festival i Youth stage, koji pruža priliku talentovanim mladim muzičarima da iskuse veliku scenu i osete značaj prvog aplauza.

Iz organizacionih razloga, prisustvo razgovoru je potrebno najaviti na officenis@euinfo.rs ili 018/254-461, najkasnije do 25. jula u 15 sati.