Večeras finale Kupa: Iz Saveza apeluju na poštovanje Zakona

finale kupa
foto: MOZZART

Večeras je finale Kupa Srbije, koje se igra na niškom „Čairu“. Fudbalski savez Srbije oglasio se kako bi apelovao na publiku da se pridržava Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Večeras se igra finale Kupa Srbije. Odlukom FSS-a, taj meč igraće se u Nišu. To je izazvalo burne reakcije javnosti, zbog celokupne sitacije sa korona virusom. Savez se po tom pitanju nije oglašavao, a juče je na njihovom sajtu objavljeno saopštenje. „Fudbalski savez Srbije želi da uputi apel, kao i da obavesti sve oni koji će prisustvovati poslednjem meču takmičarske sezone 2019/20, da se pridržavaju Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.“

U okviru finala Kupa Srbije sastaju se Vojvodina i Partizan

Finale se igra večeras, 24. juna od 19,00 na stadionu „Čair“. Na sajtu ticketline.rs istaknuto je da je zbog epidemiološke situacije u prodaju pušteno  8.600 ulaznica. Podsećamo, zbog rasta broja novozaraženih Krizni štab je uveo nove mere. Prema njima, na otvorenim prostorima mora se poštovati socijalna distanca od 1,5 metra, dok je u zatvorenim prostorima ograničena kvadratura- jedan čovek na tri kvadrata.

 

Nedavno je derbi između Partizana i Crvene zvezde izazvao pažnju, ne samo javnosti u Srbiji, već i u celom svetu. Naime, ova utakmica odigrana je pred 25,000 fanova koji su se okupili na Marakani. “Ubrzo nakon što je ukinuto vanredno stanje, mnogi Srbi, uključujući i vodeće javne ličnosti, prestali su da se pridržavaju mera. Prestali su da nose zaštitne maske i rukavice, i poštuju držanje socijalne distance”, piše portal eurosport.com.