Uzmi račun i pobedi: Nišlije će odlučivati šta će se graditi u opštini Medijana

Gradska opština Medijana osvojila drugo mesto u kategoriji velikih opština

Gradska opština Medijana zauzela je treće mesto u  kategoriji velikih opština u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj, NALED.

Zajedno sa nagradnom igrom „Uzmi račun i pobedi“ startovalo je i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova.

Učešćem u nagradnoj igri građani se ne bore samo za sebe i potencijalne vredne nagrade – već i za grad u kojem žive, dok svaki izdati račun ili slip predstavlja doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva.

U ovom trenutku Gradska opština Medijana jedna je od najboljih lokalnih samouprava u kategoriji velikih opština.

Podsetimo, pravo učešća imaju svi gradovi, gradske opštine i opštine na teritoriji Republike Srbije.

Rang liste prave se na osnovu broja poslatih računa i slipova po glavi stanovnika koji je ponderisan za svaku lokalnu samoupravu. 

Cilj je podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacije bezgotovinskog plaćanja kao instrumenta suzbijanja sive ekonomije, jačanje poreske kulture i motivacije građana i privrede za poštovanje propisa.

Opštine i gradovi podeljeni su po broju stanovnika u tri takmičarske kategorije – male, srednje i velike, a Gradska opština Medijana rangirana je u velike opštine.

Prema podacima Pošte Srbije, zaključno sa 11. martom građani su poslali 3.125.238 koverata sa fiskalnim računima ili slipovima za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2018”.

Devet lokalnih samouprava – po tri prvoplasirane u svakoj od kategorija biće nagrađene sa po 23 hiljade evra.

Obnova i opremanje škola, bolnica, vrtića ili trgova?

Pobednici nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” Sredstva su namenjena za opremanje i obnovu škola, bolnica, vrtića, trgova i drugih objekata od javnog značaja po izboru građana.

Lokalne samouprave koje budu najbolje u svojoj kategoriji dodatno će osvojiti i WiFi zonom besplatnog interneta.

Global Digital Clinik