Utakmica Radničkog pod lupom Saveza

savez
Foto: Pixabay

Specijalni izaslanici Fudbalskog saveza Srbije, juče su posmatrali osam utakmica a danas će pod lupom biti i utakmica Vojvodina – Radnički Niš. Na ovaj korak su se odlučili kako “bi sprečili mutne radnje na ovim mečevima”.

Oficir za integritet FSS Svetislav Đurović poslao je svoje izaslanike da posmatraju čak devet mečeva Superlige i PLS za koje se sumnja da bi mogle da budu nameštene, objavio je Sport klub.

Kako navodi Sport klub, a prenosi “Danas”, Specijalni izaslanici pratili su juče utakmice Superlige Napredak – Čukarički, Bačka – Novi Pazar i Mladost – Voždovac, dok će danas biti na meču Vojvodina – Radnički Niš

FSS je nedavno novčano i oduzimanjem bodova kaznila klubove iz PLS Jagodinu i čačanski Borac.

Iz oba tabora su tvrdili da su nevini, a zanimljivo je da su njihovi rivali koji su pobedili, Železničar i Trajal, prošli nekažnjeno,piše “Danas”.

Ovaj list navodi da postoji sumnja, da Savez nije imao snage da kazni ta dva kluba s obzirom da su pod jakom zaštitom ljudi koji su bliski vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.

Nameštanje utakmica je inače jako teško dokazivo u praksi i zbog toga se i FSS i UEFA prilikom izricanja kazni najčešće pozivaju na „narušavanje integriteta takmičenja“

U pitanju je pojam koji se široko može tumačiti, odnosno da je neka ekipa nekim namernim propustima ili igranjem sa pola snage omogućila protivniku da dođe do pobede.

Do sada je jedino sudija Srđan Obradović osuđen na dve godine zatvora zbog uticaja na konačni ishod meča Superlige iz 2018. godine između Spartaka i Radničkog iz Niša, dok su mnogi pojedinci ostali nekažnjeni. Takođe, ostaje nejasno kako to da se na “meti” nisu bar do sada našlli večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan.

Izvor: Naissus Info,Sport klub, Danas