Uhapšen načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice: Zloupotrebio službeni položaj

uhapšen načelnik
Foto: Ilustracija

Načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice uhapšen je zbog sumnje da je izvršio produženo krivično delo produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšen je načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice G. D. Osumnjičen je da je protivno naredbi upravnika bolnice bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede vršio preglede civilnih lica.

Pored njega, uhapšen je i N. N. iz Niša. On je osumnjičen da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Sumnja se da je G. D. kao lekar i načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu od septembra 2020. godine organizovao i lično obavljao svakodnevne lekarske preglede N. N.

Pregledao je i veći broj civilnih lica koje je N. N. dovodio, pri čemu ga je dovodio u zabludu kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema. Na taj način ga je umišljajno podstrekavao da učini krivično delo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati. Biće saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Dostava hrane u Nišu