Ubijeno ždrebe autohtone rase konja

Ubistvo životinje

U selu Gornja Ljubata u opštini Bosilegrad ubijen je konj jedne porodice koja se bavi očuvanjem autohtonih rasa konja. Prema navodima jednog od članova porodice, konj je ubijen iz vatrenog oružja.

Vlasnik konja, Vinko Stojnev, saznao je za ubistvo oko 22h kada je pošao da vrati konje u štalu. On je dobio poziv u kome mu je rečeno gde da pokupi konja, a oko 23h zatekao je mrtvu kobilu sa ranom na kičmi. Vlasnik je pozvao policiju koja je na teren izašla u četvrtak oko 10h. Veterinari su takođe izašli na teren i obavili obdukciju, a prema rečima članova porodice ustanovili su da je na konja pucano iz puške.

Ubistvo životinje 1
“Bavimo se očuvanjem autohtonih rasa konja, konkretno domaćeg brdskog konja. Od 2014. godine su naši konji ušli u program za subvencionisanje koje vodi STADO D.O.O. na čelu sa Sergejem Ivanovim“ – izjavila je A.M, član porodice.

Prema saznanjima porodice, napadač se za sada nalazi u pritvoru.

“Nju niko ne može da nam vrati, ona je bila prava lepotica, i uvek ćemo se sećati nje kao jedne male slatke mezimice. Ko bi rekao da sada galopira nebeskim stazama“ – dodala je A.M.

Ubistvo životinje 2

Loopia