Tri medalje za SK Niš na Centralno-evropskom Kupu

sk niš
Foto: SK "Niš"

Prošlog vikenda održana je 4. etapa Centralno-evropskog Kupa u streličarstvu u Temerinu, a takmičari Steličarskog kluba Niš (SK Niš), su u konkurenciji 114 takmičara iz 6 zemalja osvojili tri medalje.

Ovo takmičenje svake godine se odvija u 5 etapa, a od njegovog nastajanja Srbija je skoro svake godine bila domaćin jedne od etapa. Tako je 2013. godine održana 2. etapa na stadionu “Čair”, u organizaciji SK Niš.

Ove godine nastupilo je 114 takmičara iz 6 zemalja. CEC je pre svega klupsko takmičenje pa je SK Niš učestvovao sa petoro takmičara, a osvojili su tri medalje.

Mihajlo Stefanović. foto, SK Niš

“Već smo navikli da Mihajlo Stefanović osvaja medalje na domaćim takmičenjima pa je on ovog puta otišao korak dalje i osvojio zlatnu medalju u konkurenciji juniora olimpmpijskim lukom ostavivši iza sebe streličara iz Slovenije na drugom, i streličara sa Kipra na trećem mestu”, navode iz kluba. 

U konkurenciji seniora kompaund lukom Saša Cvejić je zauzeo treće mesto.

U jakoj konkurenciji pretežno su dominirali takmičari iz domaćih klubova te su prvo i drugo mesto zauzeli Ognjen Nedeljković iz SK Arena i Stefan Žikić iz SK Pančevo, dok se za bronzu izborio Saša u meču protiv takmičara sa Kipra.

Medalju je osvojio i Dejan Stojanović u konkurenciji goli luk seniori. Posle drugog mesta u kvalifikacijama Dejan se kroz eliminacije ppopeo na pobedničko postolje. On je u finalu pobedio Vladimira Parezanovića iz SK Zemun, dok je na trećem mestu završio Predrag Surčulja iz SK Dif.

Iako nisu osvojile medalje odličan uspeh su zabeležile i Nataša Mitić koja je u jako tesnom meču izgubila bronzanu medalju u dopucavanju gde je jedna strela odlučivala pobednicu.

Od nje je bolja bila takmičarka iz Slovenije pa je Nataša zauzela 4. mesto u konkurenciji seniorke olimpijski luk. Danica Nikolić je takođe učestvovala na takmičenju i na kraju završila na 7. mestu u finalnom poretku.

“Mi smo veoma zadovoljni učinkom naših takmičara. U finalnom plasmanu mi smo
kao klub na trećem mestu po broju osvojenih medalja što je zaista veliki uspeh kada se uzme u obzir nivo takmičenja. Kao i uvek, nama je na prvom mestu kontinuitet i ova godina je zaista bila sjajna za naš klub po pitanju osvojenih rezultata. Očekuje nas još na prvom mestu kontinuitet i ova godina takmičenja do kraja sezone, pa se nadamo da će naši takmičari nastaviti da nas raduju novim uspesima”, zaključuju iz SK Niš.