Tradicionalna 55. Junska izložba likovnih umetnika Niša u NKC-u

U četvrtak 20. juna od 18 sati, u Galeriji Niškog kulturnog centra, biće otvorena 55. Junska izložba likovnih umetnika Niša.

Ova već tradicionalna manifestacija koja se odigrava u Galeriji Niškog kulturnog centra služi za afirmaciju novih i prikaz stalnih članova likovnog udruženja LUNA.

“Na izložbi je prikazano čedrdesetak radova čija se različitost ne ogleda samo u generacijskom jazu već i u osobenosti žanrovskog pristupa, počev od arhitektonike pejzaža, preko karakterizacije portreta, figure u pokretu, pa sve do apstrahovanog prizora koji se ogleda u ekspresiji fovističkih namaza boje, floralnoj ornamentici mrtve prirode, nervaturi crtane reči do metafizičkih stanja duha”, navode iz NKC-a.

U mediju slike, crteža, kaligrafije, ikonopisa, slikarski rukopis prikazan tehnikom tempere, uljanih i akrilnih boja, tuša i pera, kolaža, pastela, akvarela, potvrđuje činjenicu da varijabilnost likovnog izraza leži u opsegu korišćenih likovnih tehnika. Nadasve, njihova raznovrsnost proističe iz bogatim nasleđem protkanog regiona.”

Global Digital Clinik