Tamara Milenković Kerković: Da li su svi opozicioni akteri u Nišu spremni da potpišu da pre i posle izbora neće sarađivati sa SNS-om i SPS-om

prof. dr Tamara Milenković Kerković
prof. dr Tamara Milenković Kerković

Potpredsednica “Dveri” Tamara Milenković Kerković kaže da je pred opozicionim strankama u Nišu istorijska odgovornost da nakon 12 godina smene lokalnu vlast jednog “kleptokratskog režima, najgoru koju je Niš video”. Zbog toga je, smatra, potpuno bespredmetno predstavljanje programa i kandidata, ukoliko svi “opozicioni subjekti u Nišu ne potpišu Protokol o nesaradnji sa aktuelnom vlašću pre i posle izbora”.

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković kaže da je najavom dr Milića o ulasku u politiku, sada politička scena u Nišu skoro kompletirana.

“Ostaje da u javnosti bude razjašnjeno jedno važno pitanje, bez koga su svaka dalja politička debata, predstavljanje programa i kandidata – bespredmetni. A to je, da li su politički subjekti u Nišu spremni na potpisivanje Protokola o nesaradnji sa aktuelnom vlašću pre i posle izbora. Ako to Nišlije ne znaju pre izbora, a postoje politički akteri koji se predstavljaju opozicionim, a ne žele da se obavežu na jedan ovakav akt sada,  onda je rizik da građani  budu prevareni, a politička utakmica može biti fingirana u korist vlasti”, ističe ona.

Dodaje da ozbiljnost borbe koja je pred opozicionim akterima i interesi Nišlija koje opozicija zastupa, zahtevaju da sve opozicione stranke, grupe građana i koalicije koje su već najavile svoje učešće na izborima, kao i one koje će se tek pojaviti, Nišlijama već sada daju odgovor na samo jedno i jednostavno predizborno pitanje.

“Da li se obavezujete da nakon izbora, kako grupno, tako ni pojedinačno, nećete sarađivati sa SNS-om, i SPS-om, kao nosiocima dvanaestogodišnje niške lokalne vlasti”, naglašava Milneković Kerković.

Ona poziva sve opozicione političe subjekte u Gradu da na ovo pitanje daju odgovor Nišlijama, ističići da je njen odgovor jasan, a to je da nikakavu saradnju sa SNS-om i SPS-on neće prihvatiti i poziva sve kolege iz opozicije da napreve Protokol o nesaradnji sa SNS-om i SPS-om i da ga svaki opozicioni subjekt pred predstojeće izbore potpiše.

Global Digital Clinik