Sve više stranih turista u Nišu: Neki i zalutali, umesto u Nicu sleteli u Niš

Niš ili Nica - pitanje je sad?

Rezultati Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je u aprilu 2018. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 15,9%, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 11,8%, a broj inostranih povećan za 21,8% u odnosu na isti mesec 2017.

Takođe podaci u kategoriji noćenja beleže povećanje, i to da je ukupno noćilo 17,5%, saopštava Turistička organizacija Niša.

Niš ili Nica – pitanje je sad

Zahvaljujući niskotarifnim letovima nije se prvi put dogodilo da strani turisti pogreše prilikom odabira svoje destinacije za odmor.

Naime, nedavno su strani turisti iz Italije na letu iz Milana odnosno aerodroma Bergamo doživeli su manju neprijatnost kada su shvatili da su sleteli na pogrešan aerodrom.

Kako saznaje portal Fly from Nis, turisti koji su se spremali da preko Bergama putuju u Nicu sleteli su na aerodrom “Konstantin Veliki” na redovnoj liniji iz Ryanair-a.

Putnici nisu stigli da se istim letom vrate nazad za Bergamo pa su ostali u Nišu. Nadamo se da su se lepo proveli u našem gradu.

Prošle godine zabeleženi su slučajevi turista iz Češke preko aerodroma Bratislava i Švedske koji su greškom došli u Niš, ali su se na kraju svojim kućama vratili puni pozitivnih utisaka iz Niša.

Raste broj putnika na niškom aerodromu

Inače, u prvih pet meseci ove godine usluge aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu koristilo je 145.067 putnika, čime je niška vazdušna luka za 20.000 ili 16,1 odsto premašila ukupan broj putnika opsluženih u 2016. godini, pokazuje zvanična statistika JP „Aerodrom“ Niš. 

Niški aerodrom trenutno realizuje letove „Wiz Air.-a“, „Ryanair-a“ i kompanije „Swis“ koji su povezani sa 11 evropskih gradova.

Podsetimo, od 15. novembra „Wiz AIr“ počeće da leti i do Beča.

Global Digital Clinik