Stop! Svi na sport! Takmičenje osnovaca iz 20 škola u Nišu

Počela akcija
Počela akcija "Stop! Svi na sport!" u Nišu; Foto: Naissus Info

U niškom parku Čair počela je akcija “Stop svi na sport” koja je ove godine okupila učenike iz 20 osnovnih škola. Oni se takmiče u osam disciplina, a najbolji će dobiti tablet računare i sportsku opremu.

Akcija se završava u sredu, 23. maja kada će biti održano finalno takimičenje i proglašeni pobednici. Takmičenje je svečano otvorio načelnik Policijske uprave u Nišu, Slaviša Virijević.

Trodnevna akcija "Stop! Svi na sport!" u Nišu; Foto: Naissus Info
Trodnevna akcija „Stop! Svi na sport!“ u Nišu; Foto: Naissus Info

„Cilj ove akcije je razvoj sporta i promocija zdravih stilova života, bezbednosne prevencije i kulture mladih“, kaže oficir Odeljenja policije PU Niš, Lidija Pavlović.

To znači da će učenici preko sporta i fer pleja da nauče pozitivne društvene vrednosti kako bi se smanjila borba nasilja u sportu, vršnjačko nasilje i povećala bezbednost u saobraćaju.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Niš koji ovog dana obeležava i Dan zdravih gradova, treću godinu zaredom.

“Koncept zdravog života i zdravog grada problem je, kako lične, tako i društvene odgovornosti. Kao odgovorna lokalna zajednica, Grad Niš je uvek podržavao zdrave životne stilove i prezentuje sportove i veštine koje čuvaju i unapređuju fizičko, ali i mentalno i duhovno zdravlje“, rekao je na skupu u Gradskoj kući, zamenik gradonaćelnika Miloš Banđur.