Srbin u Bugarskoj, Bugarin u Srbiji: Izložba fotografija u Nišu

bugarsku
Ilustracija

Predstavnici Ministarstva za evropske integracije Vlade Srbije, u saradnji sa organizacijom civilnog društva Mladi ambasadori, otvorili su izložbu fotografija „Primenjena nostalgija“ u velikoj sali Oficirskog doma u Nišu.

Četrnaesta po redu edicija izložbe posvećena je Srbiji i Bugarskoj, odnosno njihovim prestonicama Beogradu i Sofiji.

Prikazne fotografije su autorke iz Srbije Dragane Udovičić, koja je boravila u Sofiji tokom aprila 2018. godine i fotografisala mesta, događaje, scene i ljude koji su je podsetili na Beograd. U isto vreme, autor iz Bugarske Hristo Rusev posetio je Beograd i fotografisao grad i njegove žitelje objektivom „nostalgičnog“ fotografa.

Izložba fotografija u Nišu; Foto: Mladi ambasadori
Izložba fotografija u Nišu; Foto: Mladi ambasadori

Izložbi, koja će biti otvorena do 8. jula, prisustvovao je v.d. pomoćnika ministra za evropske integracije Tamara Delić, ambasador Republike Bugarske u Republici Srbiji Nj.E. g. Radko Vlajkov i autorka izložbe Dragana Udovičić.

Izložba fotografija “Primenjena nostalgija” u Nišu

„Projekat „Primenjena nostalgija“, koji realizuje Ministarstvo za evropske integracije, zamišljen je kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz države predsedavajuće EU. Osnovna ideja je da se i na ovaj način unapredi kulturna razmena između dveju zemalja, kao i da se promovišu evropske vrednosti i saradnja Srbije sa Evropskom unijom“, rečeno je prilikom svečanog otvaranja izložbe u Nišu.