Sotirovski: Uz pomoć grada bolji uslovi za treninge ŽFK „Mašinac“

Foto: Grad Niš

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski posetila je ŽFK “Mašinac”, a povod je 100 godina ženskog fudbala u Nišu. Prvu utakmicu devojke su odigrale 2. aprila 1924.godine sa muškim fudbalskim klubom. Tog dana je počela istorija žanskog fudbala u našem gradu.

Gradonačelnica Niša Sotirovski je tokom posete klubu i razgovora sa rukovodstvom navela da će u narednih nekoliko meseci Grad pomoći da uslovi u kojima devojke treniraju budu bolji. Prema njenim rečima dogovoreno je da Grad finansijski pomogne klubu da rekonstruiše tribine, navodi se na sajtu Grada Niša.

Perica Krstić, predsednik ŽFK „Mašinac“ je upoznao gradonačelnicu sa rezultatima koje je klub od osnivanja postigao. Sa ponosom ističu da su pionirke prvakinje države, a seniorke su to bile 24 puta i 15 puta pobednice nacionalnog Kupa. Godine 1989.godine bile su nezvanične prvakinje Evrope. To su trofeji i rezultati koji imponuju.

Klub je osnovan septembra 1970. godine, a 1987. godine se premešta na novi stadion u Delijskom Visu, predgrađu Niša, gde i danas igra svoje utakmice.

Global Digital Clinik