Sotirovski: Amonijaka nema u Nišavi, cisterna nije upala u reku

Gradonačelnica Niša navodi da po poslednjem izveštaju „Naissusa“ amonijaka nema u reci, a po, još uvek nezvaničnim informacijama, cisterna ipak nije upala u Nišavu.

Ona je navela da je izvršeno i uzorkovanje vazduha kod prvog tunela u Sićevačkoj klisuri, i da Nišlije nemaju razloga za brigu.

„Poslednji izveštaj „Naissusa“ je da amonijaka nema u Nišavi. Mi smo sinoć posle 21 časova, za svaki slučaj, isključili fabriku vode, i preusmerili snabdevanje grada vodom iz izvorišta i iz rezervoara. Građani ne treba da brinu, vode ima dovoljno. U međuvremenu, Uprava za vanredne situacije je uradila i uzorkovanje vazduha kod prvog tunela u Sićevačkoj klisuri, i u tim nalazima nema amonijaka u vazduhu. Najnovija informacija je da cisterna nije upala u reku, što znači da je to još jedna dobra vest, u nizu ovih loših vesti“, rekla je gradonečelnica Niša Dragana Sotirovski.

Zbog prevrtanja kompozicije od 20 vagona-cisterni, kod pirotskog sela Staničenja, iz preventivnih razloga isključena je sa mreže fabrika vode u Nišu, a korišćenje vode iz izvorišta Medijana je privremeno obustavljeno, saopšteno je sinoć na zvaničnom sajtu grada Niša. Još uvek nije poznato kada će fabrika vode nastaviti sa radom. Za to se čeka zeleno svetlo struke.