Snimanje vilica i zuba "Ortopan digital"

TC “Zona I”, I sprat , Lok 28, 18000 Niš

018 533 119
063 85 80 552

e-mail kontakt
www.petrovicdent.com

Snimanje vilica i zuba “Ortopan digital” je savremeno opremljen stomatološki rendgencentar u kome pružamo usluge digitalnog snimanja vilica i zuba (ortopan) i snimanje pojedinačnih zuba (dentalni radiogram).

      Ortopan (ortopantomogram) je radiološki snimak gornje i donje vilice sa viličnim zglobom i svim zubima. Uz detaljan stomatološki pregled, on nam pomaže da kompletno sagledamo stanje Vaših usta i zuba, postavimo tačnu i preciznu dijagnozu i napravimo odgovarajući plan terapije.

    Naš aparat za digitalno snimanje ortopana, renomirane finske firme „PLANMECA“, pruža izvanredno kvalitetnu, čistu i optimalno eksponiranu sliku, koju dobijamo za nekoliko sekundi. Napredni softver, sa brojnim alatima za obradu snimka, omogućuje nam jednostavnu i kompletnu analizu slike.

     Snimanje ortopana izvode, posebno obučene stomatološke sestre, s višegodišnjim iskustvom u dentalnoj radiologiji, koje prolaze dodatnu obuku i edukciju prema pravilima Zavoda za zaštitu od zračenja.

     Naši snimci su prilagođenji potrebama stomatologa i lekara koji ih analiziraju, tj. čitaju i imaju najveću moguću dijagnostičku vrednost.

 SNIMANJE ZUBA I ZRAČENJE

     Pre svega, želimo da razbijemo predrasude i predočimo Vam koliko ima istine u tome da je snimanje zuba opasno po naše zdravlje.

     Naime, zračenju smo neprekidno izloženi u svim životnim situacijama i na svakom mestu i to ne možemo izbeći. Zračenje potiče iz zemlje, atmosfere, objekata oko nas, hrane, predmeta i stvari koje koristimo… Prosečna efektivna doza zračenja, koju mi primimo za godinu dana na našem geografskom području, iznosi 2,4 mSv, što na dnevnom nivou iznosi nešto manje od 7 µSv.

     Prilikom pojedinačnog snimanja zuba (mali snimak) izloženi smo dozi od oko 3 µSv , što je manje od polovine dnevne doze zračenja. Digitalno snimanje vilica i zuba – ortopan (veliki snimak) izlaže nas zračenju do 35 µSv, što je uobičajena doza koju primimo za 5 dana.

     Zato smatramo da snimanje zuba predstavlja prilično bezopasnu i opravdanu dijagnostičku metodu, koja stomatolozima i lekarima, u mnogome pomaže pripostavljanju tačne i pravovremene dijagnoze, što je najbitnija pretpostavka za primenu odgovarajuće terapije.

Dostava hrane u Nišu