Sledeće godine bez festivala “Nauk nije bauk”

Vest da jedanaesti „Nauk nije bauk“ neće biti održan, mnogi su primili sa nevericom. Nažalost, gimnazija „Svetozar Marković“ je potvrdila da u 2019. neće organizovati „Nauk nije bauk 11“. Obaveštenje o tome je objavio Bauk tim na fejsbuk stranici Festival Nauk nije bauk.

“U 2018. ostvarili smo zajedno jedan veličanstven cilj, obeležili smo 10 godina Festivala „Nauk nije bauk“. Za tih 10 godina Festival je posetilo preko 100.000 ljudi, učestvovalo preko 8.000 hiljada učenika, nastavnika, profesora, studenata, škola, fakulteta, istraživača, kompanija i drugih važnih institucija… Kao i u svakom poslu, verujemo da nam je potreban predah kako bismo sve temeljno sagledali, o svemu dobro razmislili i projektovali naš budući rad”, navodi se dalje u obaveštenju koja je objavljeno na fejsbuku.

Marjan Mišić, direktor Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu slaže se sa Bauk timom i naglašava da ne odustaju od festivala koji je postao zaštitni znak grada Niša. On kaže da su posle deset godina na neki način ušli u rutinu i da je vreme za predah, ali i zalet za još bolji Festival.

“Nismo odustali od Festivala, naprotiv, posle deset godina njegovog organizovanja poželeli smo da malo predahnemo, ali da predah iskoristimo za sumiranje svih rezultata, za nove ideje i novi koncept”, kaže Marjan Mišić.

Loopia