Slavkoviću ukinut pritvor

pritvor ukinut slavković
Foto: Marko Smiljković

Nekadašnjem zameniku gradonačenika Niša Ljubivoju Slavkoviću ukinut je pritvor i izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima.

Viši sud u Nišu ukinuo je pritvor nekadašnjem zameniku gradonačelnika Niša Ljubivoju Slavkoviću (69), zaposlenom u PD „Blok signal“ koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio zloupotrebu položaja odgovornog lica, i zamenio je blažom merom, navodi “Blic”.

Prema pisanju ovog lista njemu je umesto pritvora izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa nesaslušanim svedocima u ovom slučaju.

Podestimo, Slavković je uhapšen 23. marta, zajedno sa I. S. (44) odgovornim licem tog PD „Blok signal“, koji se takođe sumnjiči za zloupotrebu položaja odgovornbog lica.

Kako je tada saopšteno njima se stavlja na teret da su u martu 2019. godine, prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika, zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD „Blok signal“, čime su oštetili društvo za 2.656.482 dinara.