Saopštenje PU Niš: Nakon saobraćajne nesreće na Bulevaru Medijana u javnost iznet niz laži

saopštenje pu niš
Foto: Ilustracija, Branko Nikolić

PU Niš dostavila je medijima saopštenje u kojem demantuje, kako navode, niz laži koje su iznete u javnost nakon saobraćajne nesreće na Bulevaru Medijana.

Saopštenje PU Niš prenosimo u celosti:

Policijska uprava u Nišu povodom niza laži iznetih u javnost nakon saobraćajne nezgode koju je 4. januara u ovom gradu izazvao osumnjičeni N.S. u kojoj su dve osobe poginule, zarad istinitog informisanja javnosti ističe sledeće činjenice:

Prva laž: Otac uhapšenog N.S. radi ili je radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao načelnik smene operative.

Istina je da otac uhapšenog N.S. nije, niti je ikada bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pa tim pre ne može biti ni šef smene.

Druga laž: Osumnjičeni N.S. ima 19 godina i nema pravo na vozačku dozvolu.

Istina je da je u vreme nezgode N.S, posedovao redovnu vozačku dozvolu. Dozvolu je, u skladu sa Zakonom, stekao kao i svi koji su u srednjoj školi završili obrazovni profil – vozač motornih vozila i položili vozački ispit. Njima se probna vozačka dozvola izdaje na godinu dana.

Treća laž: U vozilu su pored osumnjičenog u trenutku nezgode bile tri osobe.

Istina je da su u automobilu, kojim je upravljao uhapšeni vozač, u vreme nezgode bile dve maloletne osobe. Sa njima su policijski službenici iste večeri u prostorijama PU u Nišu obavili razgovor u prisustvu roditelja.

Četvrta laž: svedok događaja nije saslušan.

Istina je da svedok događaja, koji se tragične večeri nalazio na ulici, nije saslušan jer je iste večeri hospitalozovan. Samim tim, sa njim u tom trenutku nije bilo moguće obaviti razgovor.

Peta laž: Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić nenajavljeno su otišli su u Niš odmah nakon saobraćajne nezgode kako bi uticali na ishod i zataškali slučaj.

Istina je da su ministar Vulin i direktor Rebić 5. januara ove godine, po unapred najavljenoj radnoj poseti, obišli Policijsku upravu u Nišu. Tada su na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, kao i rezultati rada ove uprave.

Policija u Nišu je u konkretnom slučaju postupala u skladu sa zakonom. Osumnjičeni je odmah uhapšen i nikakvog zataškavanja slučaja nije bilo, niti je bilo ko uticao na njihov rad.

Šesta laž: Policija je skrivala identitet osumnjičenog za saobraćajnu nezgodu.

Isitna je da je ta Uprava 5. januara saopštenjem prosleđenim svim medijima, saopštila da je vozač koji je izazvao nezgodu uhapšen. U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, u saopštenju su navedeni njegovi inicijali, godina i mesto rođenja.

Policijska uprava u Nišu apeluje na sve da iznošenjem laži ne zloupotrebljavaju tragediju koja se dogodila za političke obračune i jeftine političke poene i time dodatno uznemiravaju javnost.
Dostava hrane u Nišu