Redovi za izdavanje ličnih dokumenata u Nišu, još veći problem zakazivanje preko e-uprave

e uprave
Foto: Naissus.info

Tokom proteklih mesec i po dana znatno je povećan broj građana koji su rešili da izvade ličnu kartu ili pasoš, pa se zbog toga u redovima za ove dokumente čeka i znatno duže nego pre pandemije. Ipak više od čekanja, građanima sa kojima smo razgovarali više smeta to što nisu mogli da zakažu termin preko  e-uprave.

Iz policije navode da je u poslednjih mesec i po dana u Nišu podneto skoro 7.000 zahteva za izdavanje pasoša. Prema njihovim navodima na šalterima nema većih gužvi, sa čim se manje više ne slažu oni sa kojima smo mi razgovarli, a ono što im je još veći problem, kako kažu je bila česta nemogućnost zakazivanja preko e-uprave.

“Čekam sina sad je ušao posle 2 sata za pasoš, probali smo da zakažemo preko e – uprave, nismo mogli bilo je prebukirano”, kaže jedan sugrađanin.

“Jedva sam zakazao elektronski za pasoš, mesec dana sam čekao, e evo danas došao”, navodi jedan sugrađanin.

“Pre 7 dana me je ćerka prijavila i danas sam došla, sve je zaista brzo”, ističe straija sugrađanka, jedina s kojom smo razgovarali koja je imala pozitivno iskustvo sa e-upravom.

Iz policije navode da je i zbog povećanja obima posla radno vreme šaltera u MK “Filip Kljajić” produženo, od 8. do 22 sata, ističući da šalteri rade i subotom od 8 do 15 časova.