Radnički traži da se prekine sa “tendencioznim” suđenjem u Supeligi

radnički
Foto: FK Radnički, arhiva, ilustracija

Iz fudbalskog kluba Radnički zahtevaju da se prekine sa “tendecioznim” suđenjem u Superligi Srbije, a u prilog tome navode niz sudijskih grešaka na štetu ovog kluba, kao i izbor sudija za njihove mečeve.

Iz Radničkog ocenjuju da treba razmotriti povećanje broja trenutnih sudija, kako se, kako navode, ne bi ponavljalo ovakvo suđenje iz utakmice u utakmicu, što svakako izaziva podrozenje sportske javnosti.

Dodaju da su od početka ove sezone strpljivo čekali da vide da li ima naznaka bilo kakvog ozbiljnijeg rada u okviru Sudijske komisije FSS, a ocenjuju da se pokazalo iz kola u kolo da su zahtevi poput trasparentnosti i rada prevelika očekivanja od ove komisije.

Iz Radničkog navode i niz “sudijskih grešaka”, na kako tvrde njihovu štetu.

“U prvom kolu protiv Spartaka iz Subotice poništen nam je gol, zbog navodnog igranja rukom. To se nigde na snimku ne vidi. Takođe, na toj utakmici smo videli i crveni karton za Radnički, kao i penal za domaćina”, ocejuju iz Radničkog.

Takođe, kako navode, u šestom kolu, utakmica između Radničkog i Proletera odlučena je “nepostojećim penalom” u korist tima iz Novog Sada, uz napomenu da je i pravdu na meču delio sudija iz Novog Sada.

“U desetom kolu protiv Metalca dodeljena su nam dva prestroga žuta kartona, a posebno drugi, gde je faul za Radnički, dok ga sudija dosuđuje za Metalac i daje drugi žuti, odnosno crveni katon našem igraču”, navode iz Radničkog.

Kako saopštavaju i u 12.kolu na utakmici protiv Vojvodine, kao i na prethodnoj, ostali su sa sa igračem manje, a na istoj utakmici igrači Radničkog su dobili četiri žuta kartona, kao i sekretar kluba. Crvene kartone su dobili sportski direktor i pomoćni trener.

“Od prve do poslednje utakmice evidentno je perfidno suđenje, gde se sviranjem brojnih faulova pomaže našim protivnicima. Imajući u vidu da postoji kontinuitet u suđenju na štetu Radničkog od prvog kola, primorani smo da se oglasimo po ovom pitanju i zahtevamo da se ispitaju anomalije u suđenju”, smatraju u Radničkom.

Iz niškog kluba ističu da je “osim nepostojećih kriterijuma prilikom suđenja evidentno nepostojanje istih i prilikom izbora sudija”.

“Svaki put kada se dodeli sudija za našu utakmicu pitamo se gde su granice? Tako je na utakmici protiv Proletera u Nišu sudio sudija Maksimović, koji živi i radi u Novom Sadu, odakle je i Proleter. Utakmicu protiv Vojvodine u Novom Sadu sudio je sudija Simović, koji je iz Novog Sada, odnosno Lovćenca. Utakmicu protiv Metalca je sudio opet sudija iz Lovćenca”, navode iz kluba.

To kako ocenjuju, nameće pitanje koliko je veliki taj Lovćenac kada ima toliko fudbalskih sudija i zašto oni uvek sude Radničkom i postavljaju pitanje da li je  Lovćenac veći od zapadne i istočne regije, pošto je kako ističu, očigledno da ima više sudija iz tog vojvođanskog sela nego iz pojedinih regiona Srbije.

“Uostalom, na utakmicama Radničkog nikad nije sudio sudija iz Niša”, zaključuju iz Radničkog.