PVC STOLARIJA od sad i u drugim bojama

PVC stolarija

Ah, to drvo, sa setom se prisećaju starije generacije. Mogli ste ga ofarbati u svaku boju koju poželite. I dugo vremena su PVC prozori i vrata gubili „bitku“ za neke domove i poslovne objekte baš zato što dolaze samo u beloj boji. Od skoro, drvo je izgubilo i ovu prednost.

Dakle, nije samo cena PVC stolarije niža, već se sada i boja može prilagoditi vašim potrebama. Čak možete i odabrati dezen drveta, koji će „prevariti“ sve sem pravih poznavalaca. Trenutno su u sve više gradova širom sveta plavi, braon, crveni, zeleni i žuti PVC prozori čest prizor.

I obojeni PVC se sada može svrstati u kategoriju premijum PVC stolarije

Kada se pojavila PVC stolarija u boji, ostala je bojazan da su profili takvih opcija manje otporni na sunčevo zračenje i toplotu. Prostim jezikom, obojeni profili su znatno osetljiviji na toplotu, dok se sunčevi zraci mnogo više odbijaju o belu boju.

To se menja uvođenjem novih načina proizvodnje i korišćenjem PMMA (polimetil metakrilit), poznatijeg kao akril ili pleksiglas. Nije to još uvek 100% isto kao bela boja, ali je dovoljno blizu da polako ulazi u masovnu upotrebu i dodaje novu dimenziju frazi „PVC stolarija po meri“.

Da li PVC stolarija zaista sad može doći u svim bojama i koje su boje najpopularnije

U suštini da. Postoje stotine nijansi za proizvodnju akrila i folije, uključujući i razne nijanse izgleda drveta. Mada, mnogi proizvođači se drže isključivo bele boje, s obzirom da je to i dalje najproverenija varijanta. Zato ćete videti da nemačka PVC stolarija i dalje često dolazi samo u belom.

Što se tiče popularnosti, dekori drveta (od svetlijih do najtamnijih) drže primat uz zelene, plave i tamne braon. Neka domaćinstva se čak odlučuju i za različite boje u istom stanu. Montaža PVC stolarije u boji dobija posebnu dimenziju u kućama zato što se vlasnici ne moraju uklapati sa bojama u zgradi i imaju potpunu kreativnu slobodu.

PVC stolarija u boji i održavanje

Obojena PVC stolarija se čisti isto kao i bela a ta procedura je, kao što verovatno znate, vrlo jednostavna. Plus, glatka površina na PVC prozorima sa akrilnim bojama otporna je i na ogrebotine i na sakupljanje prljavštine, što još više olakšava održavanje.

Koja PVC stolarija je najbolji izbor za vas

Svaka kuća, stan, ili poslovni prostor su jedinstveni kao i ukus vlasnika. Ukoliko želite da vam stručnjaci iz Profi Centra Avala pomognu da napravite pravi izbor, bez ikakvih obaveza da stolariju nabavite kod njih, možete zakazati besplatnu konsultaciju. Njihova PVC stolarija – Beograd ponuda uključuje i besplatan izlazak na teren i merenje na teritoriji glavnog grada.