Prvi trening Radničkog nakon zimske pauze: Nastavak priprema u Turskoj

prvi trening Radničkog
Foto: FK Radnički, Facebook

Juče je održan prvi trening Radničkog nakon zimske pauze, na koju je otišao kao sedmoplasirani na tabeli sa 30 bodova na svom kontu.

Prvi trening Radničkog počeo je prozivkom, koju je tačno u podne na stadionu Čair izvršio šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović. Niški Real počeo je pripreme za nastavak sezone u Superligi Srbije.

Ekipa će do 13. januara raditi u Nišu, a onda će otići u Antaliju. Tamo će boraviti dve sedmice i obaviti glavni deo priprema. Radnički će u Turskoj odigrati i pet kontrolnih mečeva, a spisak protivnika biće poznat u narednih nekoliko dana. Danas će fudbaleri biti podvrgnuti detaljnim zdravstvenim pregledima i testiranju.

Badnji dan i Božić igrači će provesti sa svojim porodicama, a drugi trening održaće se 8. januara.

“Utanačili smo sve detalje rada od 8. do 13. januara, do kada ćemo trenirati u Nišu, ali i u vreme boravka u Antaliji. Tamo ćemo ostati do kraja ovog meseca. Akcenat rada na Čairu biće na fizičkoj pripremi. Prve dane u Turskoj takođe ćemo najviše posvetiti sticanju kondicije. Ubrzo ćemo početi rad sa loptom i odigravanje kontrolnih utakmica. Imamo pet ugovorenih termina za mečeve na kojima ćemo proveriti sve naše fudbalere i polako privoditi kraju formiranje najboljeg sastava. Protivnike u Antaliji poimence, međutim, još ne znamo. Verovatno ćemo sa većinom njih susrete dogovoriti u ovom poznatom turističkom odmaralištu i sportskom centru, koji je idealan za pripreme. U svakom slučaju očekujem jake i prave rivale. Nadam se da ćemo kroz utakmice sa njima doći i do najboljeg tima, ali i najbolje moguće forme za start prolećnog dela sezone”, rekao je Gaćinović.

Na Čairu, za sada, nema novajlija, ali nema sumnje da će ih biti tokom prelaznog roka, posebno u fazi napada, s obzirom na to da su klub napustili Nemanja Kojić i Dušan Stoiljković. Dres Radničkog više neće nositi ni iskusni vezista Dušan Pantelić.

“Klub su napustili Pantelić, Kojić i Stoiljković. Takođe i dvojica mladih fudbalera koji nisu igrali jesenas, Danilo Dašić i Aleksandar Kostić. Pojačanja će sigurno biti, ali nećemo žuriti. Jasno je da nam nedostaju napadači. Klub radi na tome i želimo igrače koji će nam doneti kvalitet više. Moramo biti realni i kada je reč o finansijskoj situaciji. Verujem da ćemo dovesti ono što nam je potrebno. Planiramo i da nekolicinu mladih igrača iz omladinskog pogona odmah priključimo radu sa prvim timom. Moram da istaknem da je veoma važno što su se oporavili Šljivić i Kovačević. Kada sam došao u Radnički, oni nisu bili na raspolaganju zbog povreda. Radi se o iskusnim i proverenim vezistima. Veoma je bitno što ćemo u nastavku sezone moći da računamo na njih”, jasan je je Gaćinović.
Niški klub je na zimsku pauzu otišao kao sedmoplasirani na tabeli sa 30 bodova na svom kontu.
Radnički je u 19 kola upisao devet pobeda, tri remija i sedam poraza, uz 19 datih i isto toliko primljenih golova. Sezona u Superligi Srbije nastavlja se 6. februara 2021. godine, kada će Radnički gostovati Metalcu iz Gornjeg Milanovca.
“Dobro je što sam došao ovde u novembru, a ne sada. Tri pobede na tri poslednje prvenstvene utakmice smatram uspehom. Ne samo zbog osvajanja svih devet bodova, već mnogo više po činjenici da su fudbaleri mnogo toga promenili u svom pristupu obavezama i na moje zaista veliko zadovoljstvo u potpunosti prihvatili moj princip rada, ponašanja i ispunjavanja onoga što od njih tražim. Za mene je to izuzetno dobro, upoznali smo se, stvorili kvalitetan odnos i jednu, reći ću bez rezervi pravu osnovu za dalji rad koji nas čeka. A moraćemo svi mnogo da radimo kako bi na proleće Radnički bio opet jedan od naših najboljih i najuspešnijih klubova. Sada će sve biti puno lakše. Fudbaleri znaju moj sistem rada, prihvatili su ga i očekujem da budemo pravi već na utakmici protiv Metalca. Ne želim da se razmećem obećanjima i pričam o Evropi, jer pored nas postoji puno timova koji imaju takve aspiracije, a trenutno bolje stoje na tabeli. Idemo korak po korak. Da odradimo pripreme na pravi način i nemam nikakvu sumnju da ćemo se do kraja boriti da ispunimo zacrtane ciljeve kluba”, završio je Gaćinović.
Dostava hrane u Nišu